מאת ניו יורק טיימס והסוכנויות
ענקית מנועי החיפוש גוגל עשויה לבצע את ההנפקה הראשונה לציבור של מניותיה כבר ביום שישי הקרוב, ה-13 באוגוסט. היום תיסגר ההרשמה להנפקה של החברה, שתיערך בשיטת המכרז.
היקף ההנפקה, כפי שנאמר בתשקיף החברה, עשוי להגיע ל-3.3 מיליארד דולר. טווח המחירים שציינה החברה בתשקיף הוא 135-108 דולר - מחיר המשקף לחברה שווי של עד 36 מיליארד דולר. החברה מתכננת להנפיק 25.7 מיליון מניות.
משקיעים המעוניינים להשתתף בהנפקה נדרשים להירשם באתר שהקימה החברה, ולהחזיק חשבון באחת מ-28 החברות המשמשות חתמיות.
כמה מהמשקיעים המוסדיים של גוגל, כולל קרנות גידור וקרנות נאמנות, אינן מתכננות להגיש הצעות מחיר בטווח שנקבע, אלא מתחתיו, דיווח ה"וול סטריט ג'ורנל". נציגי גוגל עצמם הזהירו כי מחיר המניה עלול ליפול אחרי ביצוע ההנפקה; לפי הערכות בשוק המניה עשויה להגיע למחיר של 100 דולר למניה, אמר ה"ג'ורנל".
גורם נוסף שעלול להוביל לסחף שלילי במחיר המניה הוא תקופת חסימה קצרה של 15 ימים בלבד, אשר הוטלה על בעלי העניין בגוגל. תקופת החסימה היא התקופה לאחר ההנפקה שבה אסור לבעלי העניין בחברה למכור את המניות שבבעלותם בשוק.
גוגל יישבה מחלוקת משפטית עם יאהו הנוגעת להסכם מ-2000 לפיו יאהו היתה אמורה לקבל אופציות לרכישת מניות גוגל.
במסגרת ההסדר תקצה גוגל 2.7 מיליון מניות מונפקות ליאהו, אשר שוויין עשוי להגיע ליותר מ-300 מיליון דולר. למרות זאת ולמרות הפרסום על הנפקה לא חוקית של מניות לעובדים, ההנפקה תצא אל הפועל כנראה ביום שישי.
מניות גוגל מיועדות להיסחר בבורסת נאסד"ק תחת הסימול GOOG. הגשת ההצעות למכרז נפתחה ביום שישי שעבר באתר מיוחד באינטרנט שהקימה גוגל - http://www.ipo.google.com. שיטת המכרז אמורה לתת למשקיעים פרטיים הזדמנות לרכוש המניות, ולא רק למשקיעים המוסדיים.
ההרשמה להנפקת גוגל תיסגר היום
ניו יורק טיימס
12.8.2004 / 7:33