וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בג"ץ: "הלנת שכר של עובדים על ידי גופים שלטוניים כגון רשויות מקומיות היא תופעה חמורה ביותר"

יובל יועז

12.8.2004 / 11:31

בג"ץ דחה את עתירתם של עובדי הרשויות בעראבה, יהוד ולוד, שביקשו שמשרד הרווחה יעביר את התקציב המיועד לשכרם לחשבון בנק מיוחד שייפתח לצורך זה ולא לידיהן של הרשויות המקומיות



"אין ספק שהתופעה של הלנת שכר של עובדים על ידי גופים שלטוניים כגון רשויות מקומיות היא תופעה חמורה ביותר", קבעו הבוקר (חמישי) שופטי בג"ץ בפסק דין שדחה את עתירתם של עובדי רווחה במועצות המקומיות עראבה, יהוד ולוד.



עובדי הרווחה עתרו לפני כחצי שנה בדרישה שמשרד הרווחה יעביר את התקציב המיועד לשכרם לחשבון בנק מיוחד שייפתח לצורך זה ולא לידיהן של הרשויות המקומיות, וזאת במטרה שהתקציב לא ייבלע בחוב הכללי של הרשויות ויעוקל על ידי נושים שונים. השופטים אשר גרוניס, סלים ג'ובראן ואהרון ברק החליטו לדחות את העתירות וקבעו כי אין אפשרות להעניק להם עדיפות ביחס לעובדים אחרים. עם זאת, מתחו השופטים ביקורת קשה על התנהלות הרשויות במשבר.



"אין ספק שהבעיה שלה נחשפנו מעוררת אמפטיה", קבע השופט גרוניס. "קשה להבין כיצד ייתכן שרשויות הציבור בשלטון המרכזי ובשלטון המקומי לא מצאו במשך תקופה ארוכה פתרון לבעיה אנושית קשה. עובדיהן של חלק מהרשויות המקומיות ולא רק עובדי הרווחה ממשיכים לבצע את המוטל עליהם בלא לקבל שכר. אולם עם זאת הדרך שהציעו העותרים אינה אפשרית, מה גם שאפילו אם תתקבל תביא לפתרון בעייתם שלהם ולא של העובדים האחרים שאינם עובדי רווחה".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully