מיצובישי טוקיו פייננשל - הבנק השני בגודלו ביפאן במונחי נכסים - ו-UFJ הולדינגס - הבנק הרביעי בגודלו במדינה - הודיעו היום כי חתמו על הסכם מיזוג שייצור את הבנק הגדול בעולם במונחי נכסים.
השלמת המיזוג צפויה עד לתחילת חודש אוקטובר 2005, מסרו שני הבנקים בהודעה משותפת שפירסמו. פרטים נוספים על נתחי הבעלות שיהיו לכל בנק בחברה הממוזגת יימסרו במועד מאוחר יותר, דיווחו הבנקים.
סומיטומו מיטסוי פייננשל, הבנק השלישי בגודלו ביפאן, אמר עם זאת כי ימשיך בניסיונותיו להביא את UFJ לקבל את הצעת הרכש המתחרה שהגיש לו.
הבנק שיקום בעקבות מיזוג UFJ ומיצובישי טוקיו יחזיק בנכסים בסך של 188 טריליון ין (1.7 טריליון דולר), אשר יהפכו אותו לקבוצת הבנקאות הגדולה בעולם, במקומה של קבוצת סיטיגרופ, אשר מחזיקה בנכסים בסך של 1.19 טריליון דולר.
במקרה שהצעת הרכש העוינת של סומיטומו מיטסוי ל-UFJ בכל זאת תיצלח, ייצור המיזוג בין סומיטומו מיטסוי ל-UFJ בנק עם נכסים בסך 184.3 טריליון ין (1.64 טריליון דולר).
הבנקים היפאנים מיצובשי טוקיו ו-UFJ יתמזגו לקבוצת הבנקאות הגדולה בעולם - עם נכסים של 1.7 טריליון דולר
סוכנויות הידיעות
12.8.2004 / 21:38