הצעה בסך 3 מיליארד דולר של ארבע קרנות הון פרטי זכתה במכרז עבור מפעילת הלוויינים אינטלסאט, לפי יודעי דבר. ארבע הקרנות - אפולו מנג'מנט, מדיסון דירבורן, אפאקס פארטנרס ופרמירה אדוויזרס - זכו במכרז, בו השתתפו גם קבוצת בלקסטון וחברת קולברג קראוויס רוברטס (KKR).
ארבע הקרנות העריכו את שוויו של המכרז בין 18 ל-19 דולר למניה ? כשלושה מיליארד דולר, והסכימו גם למימון מחדש של חוב בסך כ-2 מיליארד דולר. הודעה רשמית על העסקה עשויה להתקבל כבר היום.
המכרז מגיע לאחר שכ-6 מיליארד דולר של חברות הון פרטי כבר הושקעו בתעשיית הלוויינות בשנתיים האחרונות. ערכן הגבוה של מפעילות הלוויינים בעיני הקרנות נובע מתזרימי המזומנים היציבים שלהן. באם תתבצע העסקה, תהיה תעשיית מפעילות הלוויינים כולה בידי הון פרטי.
ביוני הסכימה בלקסטון לרכישת מפעילת הלוויינות ניו סקייס סטלייטס ההולנדית ב-956 מיליון דולר. KKR, קבוצת קרלייל ופרובידנס אקוויטי, הסכימו באפריל לרכישת פן-אם-סאט ב-3.4 מיליארד דולר. פרמירה ואפאקס כבר שולטות באינמרסאט, חברת הלוויינות המספקת טלפונים לווייניים פרטיים.
לדברי יודעי דבר, הצעתה של KKR מבחינת מחיר למניה הייתה גבוהה יותר מזו של ארבע הקרנות, אך חשש מבעיות חוקיות וסגירת העסקה של פן-אם-סאט היו בעוכריה בעיני מועצת המנהלים של אינטלסאט.
חברת אינטלסאט, מפעילת הלוויינים השנייה בגודלה בעולם, מפעילה 25 לוויינים המעבירים קול, תמונה ונתונים ל-200 מדינות. החברה הוקמה לפני 40 שנה כחברה על-ממשלתית והופרטה ב-2001. בשנת 2003 דיווחה החברה על הכנסות של למעלה מ-950 מיליון דולר. צי הלוויינות של אינטלסאט נחשב לצי הגמיש ביותר בתעשייה, כיוון שניתן להזיז את הלוויינים מאזור לאזור ולהתאימם לביקוש המשתנה בשוק.
חברת לוקהיד מרטין, בעלת המניות הגדולה ביותר של אינטלסאט המחזיקה ב-24% ממניות החברה, מעוניינת כבר זמן מה למכור את אחזקותיה בחברה, וקיוותה להערכה של 12-16 דולר למניה בהנפקה ראשונה לציבור שבוטלה. על רשות התקשורת הפדרלית בארה"ב מוטלת ההחלטה האם לחייב את הבעלים החדשים של אינטלסאט לערוך הנפקה ראשונה לציבור. בעלות המניות העיקריות האחרות הן טאטה ההודית, המחזיקה ב-5.4% ופראנס טלקום המחזיקה ב-5%.
מפעילת הלוויינים "אינטלסאט" תירכש על ידי ארבע קרנות הון פרטי ב-3 מיליארד דולר
סוכנויות הידיעות
16.8.2004 / 15:22