רשות ני"ע בארה"ב (SEC) שוקלת לערוך שינויים בכללי "התקופה השקטה" לפני הנפקה ראשונה לציבור (IPO), כך מדווח "וול סטריט ג'ורנל".
הכללים, שאומצו בשנת 1993, נועדו למנוע מחברות להפריז בקידום מכירות המניות שלהן לקראת ביצוע IPO. אולם כעת בוחן ה-SEC אפשרות לעדכן את הכללים בשנה הבאה, בין השאר משום שחברות הנמצאות בדרכן להנפקה ראשונה נוטות לא פעם לפרש את הכללים באופן שמתאים להן.
כך למשל, לקראת סוף שנות ה-90' נטו חברות אינטרנט רבות לפרש כללים אלה כרצונן, פירסמו ושיווקו את מניותיהן באופן אגרסיווי גם במהלך "התקופה השקטה", והסתתרו מאחורי הטענה כי מדובר בפעילות עסקית שוטפת.
חברות אינטרנט דוגמת המכולת המקוונת Webvan וחברת סיילספורס.קום המתמחה בתוכנות ניהול קשרי לקוחות נאלצו בשנים האחרונות לדחות את הנפקותיהן לאחר שהפרו את כללי "התקופה השקטה".
ביום שישי האחרון נפתח המכרז לקביעת מחיר ההנפקה של מניות גוגל למרות הודעת ענקית מנועי החיפוש, שעות ספורות לפני פתיחת המכרז, כי ייתכן שראיון שנערך עם מקימי גוגל, שהתפרסם בגיליון ספטמבר של המגזין "פלייבוי" שיצא באותו יום לדוכנים, מהווה עבירה על תקנות רשות ניירות הערך בארה"ב (SEC).
כללי "התקופה השקטה" של ה-SEC, שגוגל הפרה לכאורה, אוסרים על חברות לקדם את מכירות המניות לפני ההנפקה הראשונית לציבור. עם זאת, עשוי ה-SEC לאפשר לחברה להמשיך ב-IPO שלה השבוע.
הראיון עם מייסדי גוגל, לארי פייג' וסרגיי ברין, לא כלל אמירות מרכזיות לגבי עסקיה וכספיה של החברה, אך כן פירט את חזונם של המייסדים לגוגל שאחרי ההנפקה. הראיון נערך לפני שגוגל הגישה את הבקשה להנפקה ב-29 באפריל, אך התזמון בכל זאת היה בעייתי. כל עוד לא היתה כוונה לקידום מכירות המניה, לא נחשב הדבר עבירה על החוק, אך כאשר נערך הראיון, גוגל כבר היתה בשלבי הכנת המסמכים להנפקה וגיוס חתמיות, כלומר, עמוק בתוך תהליך ההנפקה.
רשות ני"ע בארה"ב שוקלת לערוך שינויים בכללי "התקופה השקטה" לפני הנפקה ראשונה לציבור
סוכנויות הידיעות
16.8.2004 / 21:55
כך מדווח "וול סטריט ג'ורנל"; ביום שישי נפתח המכרז לקביעת מחיר הנפקת גוגל למרות ראיון עם מקימי ענקית מנועי החיפוש שהתפרסם במגזין "פלייבוי"