וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פרוטרום השלימה רכישת פעילות תערובות הפירות הייחודיות של IFF בגרמניה ושווייץ תמורת 30 מיליון יורו

אלי דניאל

18.8.2004 / 8:23

בכפוף לתוצאות הפעילות הנרכשת בשנתיים הקרובות עשויה התמורה לעלות או לרדת ב-3.5 מיליון יורו; נמשך הליך ההיוועצות עם ארגון העובדים בצרפת בנוגע לסגירת אתר הייצור בצרפת



יצרנית חומרי הטעם והריח הצמחיים פרוטרום תעשיות השלימה אתמול את השלב הראשון במסגרת עסקת רכישת פעילותה האירופאית של חברת IFF (International Flavors&Fragrances) בתחום ה-Fruit Preparation, שעה שחתמה על הסכם לרכישת הפעילות המתבצעת בגרמניה ובשווייץ בתמורה ל-30 מיליון יורו.



החברה הישראלית מציינת כי הצדדים הסכימו שממחיר העסקה ינוכו התחייבות שונות אותן נטלה על עצמה פרוטרום. כן הוסכם, כי בכפוף לביצועי הפעילות הנרכשת בשנים 2005-2006, מחיר העסקה עשוי לעלות או לרדת ב-3.5 מיליון יורו נוספים.



פרוטרום חתמה על מזכר ההבנות לרכישת עסקי ה-Fruit Preparation האירופיים של IFF כבר בחודש מאי. פעילות זו, המתבצעת בגרמניה, שווייץ וצרפת, הניבה בשנת 2003 הכנסות בהיקף של כ-90 מיליון דולר. נציין כי במסגרת פעילות ה-Fruit Preparation, מפותחות ומיוצרות תערובות ייחודיות של פירות ומוצרים טבעיים אחרים המשמשים כחומרי טעם טבעיים למגוון רחב של מוצרי מזון, לרבות מוצרי חלב ומוצרי מאפה.



השלב השני של העסקה צפוי להתבצע ברבעון הרביעי, לאחר שיושלם הליך היוועצות של IFF עם ארגון העובדים באתר שבצרפת המצוי בדיז'ון. עם השלמת הרכישה של הפעילות בצרפת, תועבר פעילות הייצור הנעשית במדינה למפעלים הקיימים בגרמניה ובשווייץ להשגת סינרגיה, ייעול וחסכון מרביים. פעילויות המחקר והפיתוח, השיווק והמכירות, אשר משרתות את השוק הצרפתי, יישארו במדינה זו ובכוונת פרוטרום אף להרחיבן מהותית.







אורי יהודאי, נשיא ומנהל העסקים הראשי של פרוטרום, מסר כי, "השלמת העסקה מהווה קפיצת מדרגה נוספת בפעילותה של פרוטרום ומקרבת אותה ליעד שהציבה לעצמה לשנים הקרובות - להגיע למחזור מכירות של 300 מיליון דולר ולהיות אחת מעשר החברות הרב לאומיות הגדולות והמובילות בתחום הטעם והריח".



לדבריו, "הפעילות הנרכשת תתרום לגידול משמעותי הן במחזור המכירות של פרוטרום, והן ברווח שלה. הרכישה תואמת היטב את האסטרטגיה של החברה להיות ספק עולמי מוביל של חומרי גלם טבעיים לתעשיות המזון, המזון הפונקציונלי ומזון הבריאות. הפעילות הנרכשת תחזק גם את פעילות החברה בתחום תמציות ה-Savory, שהן תערובות טעם לא מתוקות למזון".



פרוטרום סיימה את הרבעון השני של השנה עם הכנסות של 44.6 מיליון דולר - 38% יותר מהכנסות הרבעון המקביל ו-2% יותר מהכנסות הרבעון הקודם. השורה התחתונה של החברה הצביעה על עלייה של 74% ברווח הנקי לרמה של 5.1 מיליון דולר.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully