הרשות לני"ע הבריטית (FSA) פתחה בחקירה רשמית נגד ענקית הפיננסים סיטיגרופ בנוגע לפעילות מסחר חריגה שביצעה החברה. הרשות אמרה כי החקירה עשויה להוביל לנקיטת הליכים משמעתיים רשמיים וכי מטרותיה העיקריות כוללות שמירה על שווקים פיננסיים יעילים, מסודרים ונקיים, דיווח BBC.
חקירת הרשות תתמקד בפעילות מסחר שעשתה החברה האמריקאית ב-2 באוגוסט בשוקי האג"ח הממשלתיות והנגזרות האירופים, שכללה סדרה של עסקות שנויות במחלוקת בגובה של 13.6 מיליארד דולר. בנקים מתחרים האשימו את סיטיגרופ בהצפת השוק בכמויות גדולות של אג"ח ממשלתיות בניגוד להסכמות שמטרתן לשמור על יציבות השווקים.
חלק מהמתחרים אמרו כי סיטיגרופ ניצלה התחייבות של בנקים אחרים להגיב ליוזמות מסחר שנעשות באמצעות פלטפורמות אלקטרוניות. רויטרס ציטטה מקורות שאמרו כי סיטיגרופ הרוויחה 30 מיליון יורו ממכירת 100 אג"ח ממשלתיות אירופיות ב-11 שווקים באמצעות 13 פלטפורמות שונות.
הרשות לני"ע הבריטית פתחה בחקירה נגד ענקית הפיננסים סיטיגרופ בנוגע לפעילות מסחר חריגה
סוכנויות הידיעות
19.8.2004 / 11:27
חקירת הרשות תתמקד בפעילות מסחר שביצעה החברה ב-2 באוגוסט בשוקי האג"ח הממשלתיות והנגזרות האירופים, שכללה סדרה של עסקות שנויות במחלוקת בגובה של 13.6 מיליארד דולר; דיווח BBC