וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ועדת הכספים ברשות שדות התעופה דחתה בקשת ההנהלה לגייס 50 מיליון דולר מהבנקים לנתב"ג 2000

זוהר בלומנקרנץ

20.8.2004 / 14:30

הוחלט על הקמת ועדת משנה אשר תבחן את נושא גיוס הכסף; הגיוס נדרש לצורך השלמת בניית הטרמינל החדש ובכדי לשלם את חובות רש"ת לקבלנים



ועדת הכספים במועצת המנהלים של רשות שדות התעופה (רש"ת) דחתה את בקשת הנהלת רש"ת לגייס באופן מיידי עוד כ-50 מיליון דולר ממקורות חיצוניים, דוגמת בנקים, לטובת פרויקט נתב"ג 2000. הגיוס נדרש לצורך השלמת בניית הטרמינל החדש ובכדי לשלם את מה שרש"ת נותרה חייבת לקבלנים.



בתום דיון סגור בוועדה, הוחלט על הקמת ועדת משנה אשר תבחן את נושא גיוס הכסף. במקביל, הוטל על ההנהלה, בראשותו של המנכ"ל, גבי אופיר, לבדוק כיצד ניתן לאתר מקורות בתוך רש"ת לגיוס הכסף, כדי שלא יהיה צורך לקחת הלוואה נוספת מהבנקים בארץ, או לחילופין, לקחת הלוואה בסדר גודל קטן בלבד.



רש"ת כבר גייסה 315 מיליון דולר ממקורות חיצוניים לצורך הקמתו של פרויקט נתב"ג 2000; מתוך סכום זה, 100 מיליון דולר הגיעו מכספי הערבות האמריקאים ועוד 215 מיליון דולר גויסו בהלוואות מחמישה בנקים בישראל.



הנהלת רש"ת נימקה את דרישתה לתוספת כסף, בצורך להשלים את הפרויקט לקראת פתיחתו ב-2 בנובמבר השנה.



לפי התוכנית המקורית ב-99', רש"ת תכננה לגייס 466 מיליון דולר ממקורות חיצוניים ועלות הפרויקט נאמדה במיליארד דולר.



החלק הארי של מימון הפרויקט בא ממקורותיה העצמאיים של רש"ת - עודפי מזומנים בהכנסותיה שהגיעו בעיקר מאגרות נוסעים, מטוסים ודמי זיכיון בנתב"ג.



ב-2001 הסתבר כי רש"ת תצטרך לגייס ממקורות חיצוניים סכום נמוך יותר מהמתוכנן. אלא, שבמשך השנים האחרונות איבדה רש"ת 250 מיליון דולר הכנסות ברוטו על רקע האינתיפאדה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully