כלכלת ארה"ב צפויה לצמוח השנה בשיעור של 4.3%, לעומת תחזית קודמת לצמיחה של 4.6%, לפי סקר הכלכלנים שערך הבנק הפדרלי של פילדלפיה. שיעור הצמיחה במחצית השנייה של 2004 צפוי לעמוד על שיעור שנתי של 3.8%, לעומת 4.1% בתקופה המקבילה בשנה הקודמת. תחזית הצמיחה לשנת 2005 הונמכה מ-3.9% ל-3.7%.
עוד צופה הסקר כי מדד המחירים לצרכן בארה"ב צפוי לעלות השנה ב-3.4%, לעומת תחזית קודמת לעלייה של 2.7% בלבד. בשנה הבאה צפוי המדד לעלות בשיעור של 2.1%, לעומת תחזית קומדת לעלייה של 2.2%.
בית ההשקעות ליהמן ברדרס הוריד אף הוא היום את תחזית הצמיחה שלו לכלכלת ארה"ב, וכעת הוא צופה כי זו תצמח השנה בשיעור של 4.3%, לעומת תחזית קודמת לצמיחה של 4.4%. תחזית ליהמן לשנת 2005 קוצצה מצמיחה צפויה של 3.7% ל-3.3%. לאור ההאטה בקצב הצמיחה של הכלכלה, צופה ליהמן כי שיעור האינפלציה בארה"ב, כפי שהוא בא לידי ביטוי במדד המחירים לצרכן, יעמוד בשנת 2005 על 2%, לעומת תחזית קודמת של 2.5%.
סקר הכלכלנים החודשי של "וול סטריט ג'ורנל" אשר פורסם ביום שני הצביע על כך שכלכלת ארה"ב צפויה לצמוח ברבעון השלישי בקצב של 3.8% לעומת תחזית קודמת לצמיחה של 4.4% בתוצר המקומי הגולמי. תחזית הצמיחה לרבעון הרביעי הונמכה מ-4.2% ל-4.1%.
קודם לכן הפחיתו משתתפי הסקר החודשי של הבלו צ'יפ אקונומיק אינדיקייטורס את תחזית הצמיחה השנתית שלהם ל-4.4% לעומת 4.5% חודש קודם לכן.
תחזיות הצמיחה לכלכלת ארה"ב לשנה הנוכחית הונמכו ל-4.3% על ידי הבנק הפדרלי של פילדלפיה וליהמן ברדרס
TheMarker
20.8.2004 / 18:20