וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"השוק מתכווץ כך שיש מקום לפחות שחקנים"

ניו יורק טיימס

22.8.2004 / 8:57

על רקע הירידה במכירות סרטי צילום, בעקבות הביקוש הגואה למצלמות דיגיטליות, מכרה אגפא את חטיבת הצילום הוותיקה להנהלה ב-216 מיליון דולר ואף מימנה את הרכישה באמצעות הלוואה



אגפא-גווארט, אחד השמות הוותיקים ביותר בעסקי הצילום, הודיעה ביום חמישי כי היא מוכרת את חטיבת סרטי הצילום ומעבדות הצילום שלה להנהלת החטיבה כדי להתמקד בתחומים הרווחיים יותר של הדמיה רפואית וגרפיקה.



צעד זה נעשה על רקע הירידה במכירות סרטי צילום, בעקבות הביקוש הגואה למצלמות דיגיטליות, שאינן זקוקות להם.



"פעילות סרטי הצילום היא המקור שממנו החלה החברה, וחלק חשוב מההיסטוריה שלה", אמר לודו פרהובן, מנכ"ל אגפא, בראיון טלפוני. "הפרדתן לא היתה החלטה קלה, אולם תנאי השוק המשתנים אילצו אותנו לקבל החלטה".



מנהלי חטיבת הצילום הסכימו לרכוש אותה ב-175.5 מיליון יורו (216 מיליון דולר), שאותם ישלמו בארבע השנים הבאות באמצעות הלוואה שתעניק להם החברה האם. העסקה כוללת גם החזרי מס שמגדילים את הרווח של אגפא ל-260 מיליון יורו, אמרה החברה.



"זוהי עסקה טובה לאגפא", אמר האנליסט דירק סלנס מ-KBS סקיוריטיס בבריסל: "לא ציפיתי שיצליחו למכור את כל החטיבה כיחידה אחת. זה פועל לטובת בעלי המניות".



חטיבת הצילום של אגפא, שתיקרא מעתה אגפאפוטו, עוסקת בבניית מעבדות צילום; מייצרת ניירות צילום, דיו וכימיקלים הדרושים לפיתוח תמונות; ומייצרת סרטי צילום. ההפסד התפעולי שלה היה 30 מיליון יורו במחצית הראשונה של השנה.



הדפסת תמונות דיגיטליות דורשת אף היא נייר צילום ודיו. "עדיין אפשר להרוויח מהתחום הזה כל עוד יש מבנה עלויות נכון", אמר סלנס, והוסיף כי תחום הדפסת התמונות הוא בעל סיכוי טוב להיות מוקד פעילותה של החברה החדשה.



חטיבת ההדמיה הצרכנית - המעסיקה כ-2,870 עובדים, רובם בגרמניה - מחזיקה ב-8% משוק סרטי הצילום העולמי עם מותג אגפא, ו-45% משוק המותגים הפרטיים, דיווחה סוכנות AFX.



שוק סרטי הצילום העולמי צפוי לרדת ב-15% השנה. עוד שניים מהשמות הידועים בו, איסטמן קודאק ופוג'י פילם, עורכים ארגון מחדש בעסקיהם.



במחצית הראשונה של השנה הפסידה אגפא 235 מיליון יורו. ביום חמישי אמרה החברה, שבסיסה בבלגיה, כי ללא חטיבת הצילום היתה מרוויחה 56 מיליון יורו. הכנסותיה נפלו ב-11.9% לעומת התקופה המקבילה, ל-1.87 מיליארד יורו. כמעט כל התמונות המודפסות עדיין מצולמות בסרטי צילום, אולם יחס המשתמשים בתמונות דיגיטליות משתנה, לדברי חברת המחקר ליירה מארה"ב.



ב-2002 הודפסו 30.2 מיליארד תמונות בארה"ב; 28 מיליארד מתוכן מסרטים רגילים ורק 2.2 מיליארד מקבצים דיגיטליים, לדברי ליירה. עד 2006 המספר הכולל של תמונות מודפסות יישאר דומה, אולם מספר התמונות המודפסות מסרטים רגילים יהיה רק 20 מיליארד, בעוד שמספר ההדפסות מתמונות דיגיטליות יקפוץ לכ-10 מיליארד.



פרהובן מאגפא-גאוורט אמר כי המאמצים למכור את חטיבת הצילום התעצמו בשנה שעברה. "דיברנו עם כמה קונים פוטנציאליים עד הרגע האחרון", הוא אמר.



סלנס אמר כי אינו מצפה שקודאק או פוג'י יילכו בעקבות אגפא וימכרו את חטיבות הצילום הצרכני. "זה תלוי במהירות המעבר לטכנולוגיה דיגיטלית", הוא אמר. "השוק מתכווץ, כך שיש מקום לפחות שחקנים. אולם הסרטים האנלוגיים ימשיכו להתקיים עוד 20 שנים".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully