וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רשות ני"ע מקדמת הצעה שתקל על החדרת קרנות נאמנות זרות לישראל

הרצל לקס

23.8.2004 / 10:41

ע"פ התיקון לחוק שמציעה הרשות יוכלו קרנות זרות לפעול בישראל שלא בכפוף לתקנות ולפיקוח הנהוגים בארץ, והיא מציעה להסתמך על הפיקוח בארצות המוצא של הקרנות הזרות



רשות ניירות ערך אישרה הצעה לתיקון חוק המאפשר לקרנות נאמנות זרות למכור את יחידות ההשתתפות שלהן בארץ. אמנם גם כיום יכולות קרנות זרות לפעול בארץ, אבל רק תחת רישום ופיקוח כמו זה המושת על קרן נאמנות ישראלית. הרשות יזמה את המהלך כדי לאפשר לציבור המשקיעים בישראל נגישות קלה יותר לשוקי חוץ, וכדי לתרום להגברת התחרותיות בתחום הקרנות בישראל.



ע"פ ההצעה החדשה, לא יחויבו קרנות זרות ממדינות מסוימות הנחשבות "בטוחות", ואשר במדינות המוצא שלהן קיימים הליכי פיקוח מספקים, לפעול ע"פ החוק הישראלי, ורשות ני"ע תסתפק בפיקוח בארצות המוצא. עם זאת, יחויבו הקרנות הזרות למנות איש קשר מטעמן אשר יפעל בארץ, ויהווה כתובת למשקיעים בכל עניין, מפרסום התשקיף ועד כתובת לתובענה ייצוגית, במקרה שלקוח ישראלי יראה עצמו נפגע מפעילות הקרן.



קרנות זרות שיוצעו בישראל יהיו דומות בתכונותיהן העיקריות לקרנות הישראליות, כמו למשל, החזקה בניירות ערך נסחרים בלבד, שערוך הנכסים על בסיס יומי על פי המחירים שנקבעו לניירות הערך במסחר, מחויבות לפיזור נכסים וכדומה. זאת, כדי למנוע תחרות בלתי הוגנת עם הקרנות המנוהלות בישראל. הקרנות הזרות יופצו לציבור באמצעות הבנקים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully