עובדי המועצות הדתיות הודיעו הבוקר כי הם חוזרים לעבודה ומשהים את השביתה עד ל-1 בספטמבר. הסתדרות הפקידים הודיעה שהעיצומים במועצות יחודשו ב-1 בספטמבר, אז יוכלו לשבות גם עובדי המדינה והרשויות המקומיות. יו"ר הסתדרות הפקידים, ליאון מורוזובסקי, ציין כי הוחלט להפסיק את המאבקים הנקודתיים כדי לצאת למאבק משותף בתחילת החודש הבא.
עובדי המועצות הדתיות, שבמקומות רבים בארץ אינם מקבלים את משכורותיהם זה חודשים ארוכים, השביתו בתקופה האחרונה את שירותי הקבורה במקומות שונים בארץ וכן את הרישום לנישואים והנפקת תעודות כשרות.
שנת הלימודים תיפתח כסדרה ב-1 בספטמבר. בנוסף, הושהתה השבתת השירותים המוניציפאליים לתושבים מצד הרשויות עד לאחר ראש השנה. כל זאת התאפשר בעקבות פגישה שהתקיימה אמש אצל הממונה על התקציבים באוצר, יעקב הבר, בהשתתפות מנכ"ל משרד הפנים, גדעון בר-לב וראשי מרכז השלטון המקומי, שבה חלה התקדמות במשא ומתן.
בפגישה נעתר הבר לתביעת מרכז השלטון המקומי להוסיף לסעיף שיפוץ מבני חינוך, חידושם וסילוק מפגעי בטיחות, 75 מיליון שקלים. תודות לתוספת זו יעמדו לרשות השלטון המקומי 125 מיליון שקלים להכנת בתי ספר וגני ילדים בטוחים לתלמידים בשנת הלימודים הבאה. בנוסף, הסכים הבר להיענות לתביעת משרד הפנים וראשי מרכז השלטון המקומי, לביטול הקיצוץ בסך 272 מיליון שקלים, שהטיל האוצר על תקציב משרד הפנים במסגרת הקיצוץ הרוחבי שהושת על משרדי הממשלה בתקציב 2005.
שר הפנים אברהם פורז תבע תוספת למענקי האיזון בשבועות האחרונים, ולאחר שתביעתו לא נענתה בידי שר האוצר בנימין נתניהו, הצביע במחאה נגד תקציב המדינה בישיבת הממשלה בשבוע שעבר. אמש נסוג האוצר והבר הבטיח כי "בתקציב 2005 מענקי האיזון יהיו גבוהים יותר מבתקציב 2004".
ממרכז השלטון המקומי נמסר אתמול
עובדים מעיריות נהריה ומעלות-תרשיחא בהפגנה נגד הקיצוץ בתקציבי הרשויות בנהריה
תצלום: ירון קמינסקי
כי "ראשי מרכז השלטון המקומי ינהלו משא ומתן מרתוני עם האוצר על תביעותיהם לתוספת של כשלושה מיליארד שקלים לתקציב משרד הפנים. אם התביעות לא ייענו באופן חיובי עד ראש השנה, לאחריו יושבתו השירותים המוניציפאליים".
מאות עובדי רשויות הפגינו אתמול
למרות הודעת ראשי מרכז השלטון המקומי, ההסתדרות עלולה להחליט על השבתת העובדים המאוגדים אצלה. אולם גם אם ההסתדרות תשבית את השרתים, המזכירות ועובדי הניקיון בבתי הספר, הלימודים עתידים להתקיים כסדרם. כפי שקרה בשביתות קודמות, ההורים והתלמידים הבוגרים מתנדבים להחליף את עובדי הניקיון והמזכירות או שההורים שוכרים שירותי ניקיון.
שרת החינוך לימור לבנת הודיעה אתמול כי היא מברכת על הפתרונות שהביאו לסיום איומי השבתת הלימודים על ידי הרשויות. צוות המורכב מנציגי משרד החינוך ומרכז השלטון המקומי ימשיך לפעול כדי למצוא פתרונות לבעיות נוספות הקשורות לתקצוב החינוך ברשויות.
מאות מעובדי הרשויות הפגינו אתמול בעשרה צמתים ברחבי הארץ. העובדים ניסו לחסום את הצמתים והתעמתו עם נהגים. הם הניפו שלטים בנוסח "הרשויות קורסות - הממשלה שותקת".
השתתפו: יולי חרומצ'נקו, חיים ביאור ואורי אס
המועצות הדתיות הישהו את השביתה עד ספטמבר
ראלי סער
23.8.2004 / 12:58