שוק האג"ח הממשלתיות האמריקאיות רשם ירידות זה היום השלישי בארבעה ימי המסחר האחרונים, על רקע הערכות כי מחירי השיא שרשם הנפט ביום שישי מסמנים את תחילת ירידתם.
התשואה על האג"ח הממשלתיות ל-10 שנים, אשר רשמה בשבוע שעבר שפל של ארבע חודשים - 4.15% - על רקע נסיקת מחירי הנפט, עלתה ב-0.048% לרמה של 4.279%. התשואה על האג"ח ל-13 שבועות, הרגישות יותר לתנודות בריבית, עלתה ב-0.023% לרמה של 1.477%.
מחירי הנפט בניו יורק התקרבו ביום שישי לרמה של 50 דולר לחבית, אולם ירדו היום לרמתם הנמוכה ביותר זה שבוע לאחר חידוש פעילותם של קווי נפט בדרום עיראק בסוף השבוע, אשר הביא להכפלת תפוקת הנפט של המדינה. החוזים על הנפט הגולמי למסירה באוקטובר נסגרו ברמה של 46.05 דולר לחבית בבורסת הסחורות בניו יורק.
הירידות בשוק האג"ח באו גם על רקע דברי רוברט מקטיר, נשיא הבנק הפדרלי של דאלאס, בראיון לרשת הטלוויזיה CNBC, לפיהם עליית מחירי אמנם "מדאיגה", אולם היא "אינה מסכנת" את התאוששות כלכלת ארה"ב.
שוק האג"ח הממשלתיות בארה"ב רשם עליות מאז ה-15 ביוני - אז עמדה התשואה על האג"ח ל-10 שנים על 4.87% - בעקבות פרסום שורה של נתוני מאקרו כלכליים מאכזבים בארה"ב.
מחרתיים צפויים להתפרסם בארה"ב נתוני ההזמנות למוצרים בני קיימא ליולי, אשר לפי התחזיות צפויים להצביע על עלייה של 1%, לעומת עלייה של 0.9% ביוני.
ביום שישי יתפרסמו נתוני הצמיחה המתוקנים של כלכלת ארה"ב לרבעון השני אשר עתידים לפי תחזית הכלכלנים של בלומברג להצביע על קצב צמיחה שנתי של 2.7%. נתונים ראשוניים שפורסמו בסוף יולי הצביעו על קצב צמיחה שנתי של 3%.
ביום שישי צפוי לנאום נגיד הבנק הפדרלי, אלן גרינספאן, בפני באי כנס במדינת ויומינג אשר נערך בחסות סניף קנזס סיטי של הבנק המרכזי. הבנק הפדרלי העלה השנה את הריבית פעמיים ברבע אחוז מרמה של מ-1% ל-1.5%.
המסחר החוזים על הריבית הפדרלית (Fed funds futures) מצביע על סיכוי של 82% להעלאת ריבית של רבע אחוז בספטמבר, לעומת סיכוי של 76% לקראות סוף שבוע שעבר, וסיכוי של 70% באמצע שבוע שעבר.
שוק האג"ח הממשלתיות האמריקאיות נסגר בירידות על רקע נפילת מחירי הנפט
TheMarker
23.8.2004 / 23:02