"לאחר שראיתי שהאחים רובין המתגוררים בלונדון עומדים בתנאי הסף של המכרז לרכישת השליטה בבנק דיסקונט, החלטתי גם אני לגשת למכרז; לידיעת האוצר והמדינה, חלק ניכר מהונם של האחים רובין המתמודדים במכרז נצבר בהיותם שותפים שלי בעסקי מתכות ואלומיניום במזרח אירופה - כך אמר אתמול מיכאל צ'רנוי, בתגובה לפרסומים כי הוא מתכוון לגשת למכרז על רכישת בנק דיסקונט, באיחור.
צ'רנוי הוסיף: "ברגע שהאוצר החליט שכסף זה כשר, דבר שאני טוען זה שנים, למעשה הוקנתה תעודת יושר לכך שגם כספי, אותו הרווחנו יחד, כשר להתמודד במכרז זה. עו"ד וינרוט מוביל את הצעתי והוא צפוי להיפגש בימים הקרובים עם נציגי נכסים מ.י".
צ'רנוי הגיש ביום שני בקשה לנכסים מ.י להתמודד במכרז על רכישת דיסקונט. המכתב בו מבקש צ'רנוי להיפגש עם נכסים מ.י הוגש באמצעות עורך דינו, יהושע רזניק. המועד האחרון להגשת מועמדות לרכישת הבנק היה לפני כחודש.
רזניק אמר אתמול: "נכון שהגשנו את הבקשה מאוחר אבל היו סיבות שמנעו מצ'רנוי להציג את מועמדותו. חלק מהזמן הוא היה בעסקים בחו"ל ובנקודת הזמן הזו הוא מבקש להתמודד". לדברי רזניק, אין לעיכוב כל קשר לכתבי האישום התלויים נגד צ'רנוי בעניין רכישת 19.6% ממניות בזק. רזניק הוסיף: "בשלב הזה צ'רנוי רוצה להתמודד לבד או באמצעות קבוצת משקיעים".
בנכסים מ.י אישרו את קבלת הבקשה. ההערכות הן כי מועמדותו של צ'רנוי תידחה על הסף מכיוון שאיחר את מועד הגשת הבקשה. לשאלה אם הוא מעריך שנכסים מ.י תאפשר לצ'רנוי להתמודד למרות האיחור בהגשת הבקשה, אמר רזניק: "החיים דינמיים". נוסף על קבוצת בנק רוטשילד מתמודדות עוד שלוש קבוצות על דיסקונט: ברונפמן, שטראוס וקבוצה בראשותו של רובין שרון.
ל"הארץ" נודע כי קבוצת בנק רוטשילד כוללת, נוסף על אנשי העסקים היהודים-בריטים האחים דיוויד וסימון רובין, גם שני אנשי עסקים פחות מוכרים - בראיין סמוחה וגיא נגר. עוד נודע כי הקבוצה שכרה את שירותי חברת שלמור שרף, כדי שתעניק לה שירותי ייעוץ תקשורת. את הקבוצה מייצג משרד עורכי הדין שמרון מולכו פרסקי ושות'.
מיכאל צ'רנוי ניגש למכרז על בנק דיסקונט באיחור; הערכות - הבקשה תידחה על הסף
שלומי שפר
25.8.2004 / 8:52