וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נתוני מאקרו מאכזבים בארה"ב בלמו התחזקות הדולר מול היורו לראשונה זה שלושה ימים

TheMarker

25.8.2004 / 22:43

המטבע האמריקאי נסחר ברמה של 1.2087 דולר ליורו; מול ין מתחזק הדולר ב-0.5% לשער של 110.17 ין לדולר



התחזקות הדולר מול היורו נבלמה לראשונה זה שלושה ימים, לאחר ירידה מפתיעה במכירות בתים חדשים ועלייה בהזמנות של מוצרים בני קיימא, שנבעה בעיקרה מגידול בהזמנות של ציוד תחבורה.



הדולר רושם ירידה קלה מול היורו ונסגר כעת ברמה של 1.2087 דולר ליורו; מול הין מתחזק הדולר ב-0.5% לשער של 110.17 ין לדולר.



מול הליש"ט מאבד הדולר 0.3% לרמה של 1.797 דולר לליש"ט; מול הפרנק השווייצי נסחר הדולר ברמה של 1.2731 פרנק לדולר.



ההזמנות למוצרים בני קיימא בארה"ב עלו ביולי ב-1.7% לרמה של 195.6 מיליארד דולר, דיווח היום משרד המסחר של ארה"ב. תחזית הכלכלנים היתה לעלייה של 1% בהזמנות לרמה של 194 מיליארד דולר. ההזמנות בחודש יוני תוקנו לעלייה של 1.1%, לעומת נתון קודם לעלייה של 0.9%.



עם זאת, ההזמנות של מוצרים בני קיימא בניכוי ציוד תחבורה עלו בחודש שעבר ב-0.1% בלבד. ההזמנות של ציוד תחבורה עלו ב-5.6% ביולי לעומת עלייה של 4.7% ביוני. ההזמנות של מטוסים מסחריים זינקו ב-100.4%, העלייה החדה ביותר מאז יולי 2002.



מכירות בתים חדשים בארה"ב נפלו ביולי לקצב שנתי של 1.134 מיליון יחידות - הקצב הנמוך ביותר השנה - כך מסר היום משרד המסחר האמריקאי.



הירידה במכירות הבתים החדשים, בשיעור של 6.4%, היתה חדה מתחזית הכלכלנים לקצב שנתי של 1.292 מיליון יחידות, ובאה על רקע עליית הריבית על המשכנתאות בשוק הדיור בארה"ב במהלך חודשי הקיץ, לאחר שבחודש מאי הגיע קצב המכירות של בתים חדשים לשיא של 1.283 מיליון יחידות.



מכירות בתים חדשים בחודש יוני תוקנו כלפי מטה על ידי משרד המסחר לקצב שנתי של 1.211 מיליון יחידות, לעומת קצב של 1.33 מיליון יחידות עליו דווח תחילה.



ביום שישי יתפרסמו נתוני הצמיחה המתוקנים של כלכלת ארה"ב לרבעון השני אשר עתידים לפי תחזית הכלכלנים של בלומברג להצביע על קצב צמיחה שנתי של 2.7%. נתונים ראשוניים שפורסמו בסוף יולי הצביעו על קצב צמיחה שנתי של 3%.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully