מחיר החוזים על הנפט הגולמי למסירה באוקטובר עולה ב-1.3% בעקבות דיווחים על התקפת מרגמות על מסגד בעיראק, אשר עוררו חששות לגבי עצירת התפוקה. החוזים למסירה באוקטובר נסחרים עתה במסחר לאחר הסגירה בבורסת הסחורות של ניו יורק במחיר של יותר מ-44 דולר לחבית.
בהתקפת מרגמות על המסגד הראשי בעיר קופה, בזמן ששהו בו אלפי מתפללים, נהרגו הבוקר לפחות 25 בני אדם ונפצעו עשרות. בשלב זה לא ברור מי אחראי להתקפה על המסגד. כוחות צבא הקואליציה נלחמים בימים אחרונים במורדים שיעים בהנהגתו של א-סדר בעיר נג'ף הסמוכה.
מחיר הנפט עולה עתה לאחר 4 ימים רצופים של ירידות. אתמול ירד מחיר הנפט ב-3.8% לרמה של 43.47 דולר לחבית, רמתו הנמוכה ביותר מאז ה-6 באוגוסט. ירידת מחירי הנפט, אשר צנחו בכ-12% משיא של 49.4 דולר לחבית שרשמו במהלך המסחר ביום שישי האחרון, נרשמה למרות ירידת מלאי הנפט הגולמי בארה"ב לשפל של חמישה חודשים.
מלאי הנפט הגולמי בארה"ב בשבוע שעבר נפל ב-1.7 מיליון חביות לרמה של 291.3 מיליון חביות - רמתו הנמוכה ביותר מאז חודש מארס, וירידה שבועית רביעית ברציפות. מלאי הדלק, לעומת זאת, נותר ללא שינוי ברמה של 205.7 מיליון, לעומת ציפיות האנליסטים לירידה של 2.25 מיליון חביות.
מחיר הנפט הגולמי בניו יורק עולה ב-1.3% בעקבות התקפת מרגמות בעיראק
סוכנויות הידיעות
26.8.2004 / 10:54