וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ה-IPO הגדול ביותר ביפאן בשש שנים יוצא לדרך: חברת החשמל J-Power תמכור מניות בשווי 3.4 מיליארד דולר

סוכנויות הידיעות

27.8.2004 / 12:17

תמחור ההנפקה הראשונה לציבור יתבצע ב-27 בספטמבר והמסחר במניה בבורסת טוקיו יחל ב-6 באוקטובר; נומורה הולדינגס היפאנית ו-UBS ינהלו את ההנפקה, ויזכו ככל הנראה בעמלה של 85 מיליון דולר



ההנפקה הראשונה לציבור (IPO) הגדולה ביותר ביפאן בשש השנים האחרונות יוצאת לדרך. ממשלת יפאן תתחיל למכור מניות בשווי 371 מיליארד ין (3.4 מיליארד דולר) באלקטריק פאוור דיוולופמנט, המוכרת כ"ג'יי-פאוור" (J-Power).



תמחור ההנפקה יתבצע ב-27 בספטמבר והמסחר במניה בבורסת טוקיו יחל ב-6 באוקטובר. ההנפקה תהיה הגדולה ביותר ביפאן מאז הנפקתה של NTT דוקומו, חברת התקשורת הסלולרית הגדולה במדינה, ב-2.1 טריליון ין ב-1998. נומורה הולדינגס היפאנית ו-UBS ינהלו את ההנפקה, ובלומברג מדווחת מפי מקור כי העמלה ככל הנראה תגיע ל-85 מיליון דולר.



קרן הפרטות ממשלתית מתכננת למכור נתח של 83% בג'יי-פאוור, יצרנית החשמל החמישית בגודלה ביפאן, המפיקה כ-7% מהחשמל במדינה. תשעה בעלי מניות נוספים בחברה, שביניהם גם טוקיו אלקטריק פאוור, חברת התשתיות הגדולה ביפאן, המחזיקים כמעט 17% מהחברה, עשויים גם כן למכור מניות. בסך הכל ימכרו בעלי מניות של ג'יי-פאוור 138.8 מיליון מניות.



בנקאי המקורב להנפקה אמר כי מחיר ההנפקה עשוי להיות 2,670 ין למניה, המשקף לחברה שווי של 371 מיליארד ין. במחיר זה תיסחר ג'יי-פאוור במכפיל של כ-8.8 לרווח בשנה שהסתיימה במארס, כך דיווחה בלומברג. משרד האוצר היפאני העביר בנובמבר האחרון את הנתח בחברה לקרן ההפרטות במחיר של 2,400 ין למניה, המשקף לחברה שווי של 333 מיליארד ין.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully