וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חדשות רעות - צמיחה משמעותית בהשקעות הטכנולוגיה רק מ-2008

גלית ימיני

31.8.2004 / 9:11

חברת המחקר פורסטר ריסרץ': שוק מערכות המידע האמריקאי יצמח עד 2008 בקצב של 6% בשנה; ההשקעות בחומרה, תוכנה ושירותי מיקור החוץ יגדלו בקצב של 9%-7% בשנה



במהלך חמש השנים הקרובות, עד 2008 כולל, צפוי השוק האמריקאי בתחום מערכות המידע - הכולל מוצרים, שירותים וכוח אדם - לגדול בקצב שנתי ממוצע של כ-6% בשנה, כך נקבע במחקר חדש של חברת המחקר והייעוץ הבינלאומית פורסטר ריסרץ'. המחקר סוקר את הצפוי להתרחש בשוק בשנים הקרובות. המשמעות היא שהצמיחה הגדולה בתחום טכנולוגיות המידע צפויה להגיע רק לאחר 2008, ולא קודם לכן.



פורסטר מציינת כי אנחנו נמצאים כיום בתקופה של עיכול מערכות טכנולוגיות שנרכשו, ולפיכך קצב הגידול השנתי בתחום הטכנולוגיה יהיה גבוה רק במקצת מקצב הגידול במשק. לטענת פורסטר, בתקופה זו עד 2008, ייזרעו הזרעים לקראת "הבום הבא" בתחום הטכנולוגיה, שיביא להאצה אדירה בהשקעות בתחום הטכנולוגיה, והצפוי להתחיל ב-2008 ולהימשך עד 2016.



פורסטר מציינת שקצב ההשקעות בטכנולוגיה על ידי חברות, ארגונים וממשלות בארה"ב צמח בצורה יפה לעומת השפל העמוק אליו נקלע הענף בשנים 2003-2001. יחד עם זאת, פורסטר לא צופה קפיצה משמעותית בהשקעות בטכנולוגיה בשנים הקרובות, וקובעת, כאמור, כי השוק ימשיך לשמור על קצב צמיחה ממוצע של 6% עד 2008. "קצב צמיחה זה, למרות שהוא מכובד למדי, נראה נמוך בהרבה מקצב הצמיחה הדו-ספרתי שאפיין את סוף שנות ה-90'", אומר אנדרו ברטלס, סגן נשיא בפורסטר ריסרץ'.



ברטלס מסביר כי התחזית של פורסטר לקצב צמיחה צנוע עד 2008 מבוסס על העובדה שארגונים ברחבי העולם נמצאים כיום, ויהיו גם בשנים הקרובות, בשלב של עיכול והטמעת המערכות הטכנולוגיות שהם רכשו; בנוסף, אנשי מערכות המידע צריכים להראות להנהלות הארגונים כיצד הם מטמיעים את הטכנולוגיות החדשות וכיצד אלו מסייעות לארגון להפיק החזר על ההשקעה (ROI), לפני שהארגון ייכנס לסבב נוסף ומאסיווי של רכש טכנולוגיות.



ברטלס מסביר כי במהלך 60 השנה האחרונות, התאפיין תחום ההיי-טק האמריקאי במחזוריות של 10-8 שנים, כאשר מחזור אחד מביא לצמיחה מהירה ביותר ולהשקעות נכבדות בתחום הטכנולוגי, כפי שהיה בשנים 92' עד 2000, ולפני כן בשנים 76' עד 84'; ולאחר כל מחזור צמיחה שכזה מגיע מחזור נוסף של 10-8 שנים, שבו מעכלים הארגונים את הטכנולוגיות החדשות ומטמיעים אותן, כפי שהתבצע בשנים 84' עד 92', ולפני כן בשנים 66' עד 76'. ברטלס טוען כי אנחנו נמצאים כיום במהלכו של מחזור עיכול והטמעה, בו קצב הצמיחה איטי יותר. על פי המודל שפיתחה פורסטר, מחזור זה אמור להסתיים ב-2008, ואז יחל מחזור חדש של צמיחה מואצת, שיימשך עד ל-2016.



על פי התחזית של פורסטר, ההשקעות בתחומי החומרה, התוכנה ושירותי מיקור החוץ יגדלו בקצב מהיר יותר, ויצמחו בקצב שנתי ממוצע של 9%-7%. לעומת זאת, השקעות בתחומי ציודי תקשורת, שירותי IT ובתחום המשכורות וההטבות לעובדי מערכות המידע יצמחו בקצב איטי מהממוצע בתעשייה - 5%-4%.



גל ההשקעות הבא בתחומי הטכנולוגיה, שראשיתו ב-2008, יכלול כמה מהפכות - מערכי מחשבים ומידע המנהלים את עצמם ובעלי יכולות תיקון עצמי; הרחבה של רשת האינטרנט להתקנים רבים ונוספים, כולל התקנים ביתיים ושימוש בתגיות RFID לצורך מעקב אחר עצמים שונים; ושימוש ושילוב טכנולוגיות ביומטריות וכרטיסים חכמים לתוך רשת האינטרנט.



ברטלס אומר כי הזמן המתאים להשקעה בגל הבא של טכנולוגיות המחשוב יהיה ב-2008-2007 ומייעץ לארגונים לבצע השקעות קטנות והדרגתיות בשנים הקרובות, מבלי להיכנס להשקעות עתק. ברטלס צופה כי ההנחות ולחץ המחירים בשוק יימשך גם בסוף 2004 ובמהלך 2005, אם כי לחץ המחירים יהפוך נקודתי יותר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully