וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שווי הכשרת הישוב על פי גיזה-זינגר את אבן ממשיך להתכווץ: תג המחיר העדכני הוא כ-491 מיליון שקל

אלי דניאל

1.9.2004 / 12:33

תג המחיר גבוה ב-43% מהשוק אך נמוך ב-56% מהשווי שהוצמד לחברת ההחזקות בהערכת השווי הראשונה שהוכנה לפני כשלוש שנים; שווי מעריב נאמד בכ-873 מ' ש' - 118% מעל מחיר השוק



שווייה של חברת הכשרת הישוב הנמצאת בשליטת משפחת נמרודי הוא 490.9 מיליון שקל, כך מעריכה חברת הייעוץ הכלכלי גיזה-זינגר את אבן בהערכת שווי אותה היא הכינה לפני כשבועיים עבור ירדן השקעות , המחזיקה בעצמה בכ-19.4% ממניות הכשרת הישוב.



תג המחיר אותו הציבה הערכת השווי גבוה ב-43% משווי השוק של החברה בבורסה המקומית, ובה בעת הוא נמוך ב-10% מתג המחיר אותו הצמידה חברת הייעוץ להכשרת הישוב בהערכת השווי הקודמת שאותה היא הכינה באוגוסט 2003. בכלל, עד היום הכינה חברת הייעוץ חמש הערכות שווי של הכשרת הישוב כאשר הראשונה שבהן מנובמבר 2001 נקבה בשווי של כ-1.13 מיליארד שקל, כך שמאז, לפחות על פי גיזה-זינגר את אבן, התכווץ שווייה ב-56%.



בחברת הייעוץ מעריכים את שווי פעילות הנדל"ן של הכשרת הישוב בכ-673 מיליון שקל, 9% יותר מהשווי שהוצמד לפעילות זו לפני כשנה. פעילות זו כוללת פרויקטים של בנייה בהם מעורבת החברה, כמו גם את הנכסים המניבים שלה, מלאי הקרקעות וההחזקות באופטימה , הכשרה קניונים וסקיי-ליין קנדה.



תג המחיר שהוצמד למעריב החזקות הועמד על 872.6 מיליון שקל - 118% מעל שווי השוק, ומכיוון שהכשרת הישוב מחזיקה ב-61.7% ממניות מעריב החזקות, הרי שהשווי הנגזר להחזקתה הוא כ-539 מיליון שקל. שווי זה גבוה ב-4% מהשווי שניתן למעריב בהערכת השווי הקודמת. בחברת הייעוץ אומדים את שווי החזקתה של מעריב בטלעד (24%) ב-15.3 מיליון שקל, כך שמזה נגזר לזכיינית ערוץ 2 תג מחיר של כ-64 מיליון שקל.



- הרחבה נוספת תובא בהמשך -


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully