צה"ל מתכוון להרחיב את רשת הסלולר הצבאית, ורד הרים, בהשקעה של כ-50 מיליון דולר - כך אמרו אתמול מקורות צבאיים. דוברת צה"ל אמרה בתגובה כי "פרויקט ורד הרים יורחב על פי הצרכים המבצעיים ולאחר אישור אגף התקשוב והמטה הכללי".
ביולי 2004 השיק צה"ל את הרשת המבצעית ורד הרים, המאפשרת תקשורת סלולרית מאובטחת בין יחידות הצבא. המערכת סופקה לצה"ל על ידי חברת מוטורולה, בעסקה שהיקפה היה כ-85 מיליון דולר. היא אמורה להחליף חלק ממכשירי הסלולר הבלתי מאובטחים שברשות הצבא.
הרשת נהפכה למבצעית לאחר ניסוי ממושך. על אף שביעות הרצון של הכוחות שהשתמשו במערכת, בחיל התקשוב טענו כי הפעלה מלאה שלה בהיקף שתוכנן מראש דורשת הגדלה של מספר תחנות הבסיס של הרשת. מתגובת דובר צה"ל עולה כי עדיין לא הושלמו הליכי האישור של תוכנית ההרחבה.
חברות הסלולר האזרחיות מתחו ביקורת על הקצאת התדרים לרשת הסלולר הצבאית. סלקום, המבקשת לעצמה תדרים בתחום שהוקצה לצבא, טוענת כי השימוש הצבאי בתדרים הוא בזבזני וכי ניתן להקצות לה חלק מהתדרים מבלי לפגוע בצרכי הביטחון.
צה"ל ירחיב את רשת הסלולר הצבאית - ורד הרים - בהשקעה של 50 מיליון דולר
הדר חורש
3.9.2004 / 17:03