וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אסיה: בורסת טוקיו והין ירדו לאחר שממשלת יפאן הורידה במפתיע את נתוני הצמיחה לרבעון השני

ליאון איצקר

10.9.2004 / 11:56

הממשלה הורידה את הצמיחה ברבעון לקצב שנתי של 1.3%, נמוך בהרבה מתחזיות הכלכלנים שציפו להעלאה לרמה הגבוהה מ-3%; מגזר הסלולר רשם עליות בעקבות העלאת התחזיות של נוקיה; סיאול זינקה ב-1.8%



ממשלת יפאן הורידה במפתיע את נתוני הצמיחה ברבעון השני לקצב שנתי של 1.3%, זאת לעומת הערכה קודמת לצמיחה של 1.7% ברבעון ונמוך בהרבה מתחזיות הכלכלנים שציפו כי משרד הקבינט יעלה התחזית לרמה הגבוהה מ-3%. ברבעון הראשון נרשם קצב צמיחה שנתי מתוקן של 6.4%. בתגובה להורדה ירדו הבורסות בטוקיו והמטבע היפאני רושם ירידות.



מדד הניקיי בטוקיו ירד ב-0.8% והין יורד מול הדולר בכ-0.4% לרמה של 110.155 ין לדולר. מדד הקוספי בסיאול זינק היום ב-1.8% ובורסת הונג קונג נסחרת כמעט ללא שינוי.



לעומת הרבעון הקודם צמחה כלכלת יפאן ב-0.3%, זאת לעומת הערכה קודמת לצמיחה של 0.4%. השקעות ההון עלו ברבעון שהסתיים ביוני ב-1.2% לעומת הרבעון הקודם, גבוה מההערכה הקודמת לאפס צמיחה, אך נמוך מתחזיות הכלכלנים לעלייה של כ-2.5%.



שר האוצר של יפאן, סאדאקאזו טאניגאקי, אמר כי הצמיחה בביקוש המקומי תסייע להרחבת ההתאוששות של יפאן וכי הכלכלה מתאוששת בקצב יציב. שר הקבינט הירויוקי הוסודה אמר כי ממשלת יפאן לא תוריד את התחזית לצמיחה כלכלית של 3.5% בשנה שמסתיימת במארס.



הייצור התעשייתי בסין הואץ במפתיע באוגוסט עם עלייה של 15.9% לעומת התקופה המקבילה בשנה הקודמת ל-455 מיליארד יואן (55 מיליארד דולר), מסרה לשכת הסטטיסטיקה הלאומית. תחזית הכלכלנים של בלומברג הייתה לעלייה של 15%. בחודש יולי עלה הייצור התעשייתי בסין ב-15.5%.



מיזוהו פייננשל, הבנק הגדול ביפאן, ירד ב-1.5%; ענקית האלקטרוניקה סוני ירדה ב-1.3% וקיוסרה רשמה ירידה של 1.4%.



UFJ הולדינגס ירד ב-3.7% לאחר ש"פייננשל טיימס" דיווח כי מועצת המנהלים של הבנק חלוקה בנוגע למיזוג המתוכנן שלו עם הבנק השני בגודלו ביפאן, מיצובישי טוקיו פייננשל גרופ (MTFG). סומיטומו מיצואי פייננשל גרופ (SMFG), הבנק השלישי בגודלו במדינה, הגיש לאחרונה הצעת רכש מתחרה ל-UFJ.



חברות ממגזר הטלפונים הניידים רשמו עליות לאחר שנוקיה, יצרנית הסלולר הגדולה בעולם, העלתה אתמול את תחזיות הרווח והמכירות לרבעון השלישי. סמסונג אלקטרוניקס, יצרנית מכשירי הסלולר השלישית בגודלה בעולם, זינקה ב-4.2% בסיאול; LG אלקטרוניקס זינקה ב-5.8%.



יונדאי מוטור, יצרנית הרכב הגדולה בדרום קוריאה, עלתה ב-3.2%; SK טלקום הוסיפה 2%.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully