וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ענקית האינטרנט יאהו תרכוש את ספקית שירותי קבצי המוסיקה מיוזיקמאץ' תמורת 160 מיליון דולר במזומן

TheMarker

14.9.2004 / 18:18

עד כה סיפקה יאהו שירותי מוסיקה ל-12.9 מיליון מאזינים; רכישה זו עשויה להגדיל את קהל המאזינים של יאהו ל-23 מיליון; מיוזיקמאץ' תהפוך לחברה בת בבעלות מלאה של יאהו



ענקית האינטרנט יאהו הודיעה כי תרכוש את חברת שירותי הורדת קבצי מוסיקה מיוזיקמאץ' תמורת 160 מיליון דולר במזומן.



רכישה זו היא חלק מתהליך שבמהלכו מתכוונת יאהו להגדיל את כוחה בשוק המוסיקה העולמי. עד כה סיפקה החברה שירותי מוסיקה ל-12.9 מיליון מאזינים, על פי נתוני חודש אוגוסט של נילסן/נט רייטינגס. רכישה זו עשויה להגדיל את קהל המאזינים של יאהו ל-23 מיליון.



חברת מיוזיקמאץ' הוקמה בשנת 1997 והיתה חלוצה בשימוש בטכנולוגיית ניהול קבצי מוסיקה. בין מוצריה קיימים תוכנת מיזיקמאץ' ג'וקבוקס, המאפשרת למשתמש להשמיע קבצי מוסיקה, לצרוב אותם לדיסק ולארגן את אוסף הקבצים; הרשת המקוונת מיוזיקמאץ' רדיו, המציעה גישה חופשית ליותר מ-900 אלף שירים ויותר מ-200 אלף תחנות מוסיקה; מיוזיקמאץ' מיוזיק סטור, שהוא שירות הורדת קבצי מוסיקה, המאפשר גישה ליותר מ-700 אלף קבצים. לאחרונה הוקם גם השירות למנויים מיוזיקמאץ' און דימאנד, המאפשר גישה ליותר מ-700 אלף שירים מכל מחשב וכן שיתוף חוקי של קבצי מוסיקה.



לאחר הרכישה תהפוך מיוזיקמאץ' לחברה בת בבעלות מלאה של יאהו, זאת לאחר שהעסקה תעבור את תהליך האישור של הרשות להגבלים עסקיים בארה"ב. העסקה עשויה להסתיים במהלך הרבעון הרביעי של 2004.



על פי נתוני ג'ופיטר ריסרץ', עשויות ההכנסות ממנויים לאתרי מוסיקה לעלות מ-113 מיליון דולר השנה ל-890 מיליון דולר ב-2009 ואילו ההכנסות מהורדות קבצים עשויות לעלות מ-158 מיליון דולר השנה ל-803 מיליון דולר ב-2009.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully