וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בג"ץ דחה עתירת הפורום לחופש אונליין להכריז על מיקרוסופט מונופול

גלית ימיני

15.9.2004 / 8:33

לדברי השופטים, ההסכם של הממונה על הגבלים עסקיים עם חברת מיקרוסופט, לפיו הגבלות המונופול שיוטלו על מיקרוסופט בארה"ב יופעלו גם בישראל, מקובל עליהם



ניצחון למיקרוסופט ולמדינה - בג"ץ דחה אתמול את עתירת הפורום לחופש אונליין להכריז על מיקרוסופט כעל מונופול בתחום מערכת ההפעלה. הפורום, שיוצג על ידי עו"ד גידי פרישטיק, חוייב בהוצאות משפט בסך 50 אלף שקל - 25 אלף שקל למדינה ו-25 אלף שקל לחברת מיקרוסופט.



שלושת שופטי בית המשפט העליון, אליהו מצא, דורית בייניש וסאלים ג'ובראן, דחו את העתירה שהגיש עודד לביא, העומד בראש הפורום לחופש אונליין, נגד הממונה ההגבלים העסקיים, סגן החשב הכללי במשרד האוצר ומיקרוסופט - עתירה שביקשה לחייב את הממונה להכריז על מערכות ההפעלה חלונות של מיקרוסופט כמונופול בשוק הישראלי. לדברי השופטים, ההסכם של הממונה על הגבלים עסקיים עם חברת מיקרוסופט, לפיו הגבלות המונופול שיוטלו על מיקרוסופט בארה"ב יופעלו גם בישראל, מקובל עליהם. השופטים הוסיפו כי מכיוון שמיקרוסופט אינה מוכרת ישירות מוצרים בישראל אלא פועלת באמצעות מפיצים, יהיה קשה עד בלתי אפשרי להגדיר את החברה כמונופול.



פורום אונליין תומך בין השאר בתוכנות בעלות קוד פתוח המופצות חינם דרך האינטרנט, המתחרות בתוכנות הקוד הסגור של מיקרוסופט, שהשימוש בהן כרוך בתשלום. המאבק המשפטי לווה בהכפשות הדדיות רבות. מיקרוסופט טענה כי לא ברור מהם מקורות המימון של העמותה, ורמזה לאפשרות שהמתחרים של החברה או גופים אינטרסנטיים אחרים עומדים מאחורי הגשת העתירה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully