וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חברת "ציידי הראשים" שאיתרה את מנכ"ל גוגל הרוויחה 130 מיליון דולר ממכירת המניות שקיבלה

סוכנויות הידיעות

17.9.2004 / 23:30

היידריק אנד סטראגלס האמריקאית, שאיתרה את המנכ"ל אריק שמידט, מכרה כ-1.2 מיליון מניות של ענקית מנועי החיפוש במחיר של כ-108 דולר למניה, לאחר שרכשה אותן במחיר של 30 סנט למניה



חברת היידריק אנד סטראגלס (Heidrick & Struggles) האמריקאית, העוסקת באיתור עובדים בכירים לחברות בתחום ההיי-טק, הפיננסים והביטוח, הודיעה היום כי שילשלה לכיסה קרוב ל-130 מיליון דולר ממכירת מניות גוגל (סימול GOOG) שקיבלה כתשלום עבור איתור מנכ"ל חדש לענקית מנועי החיפוש בשנת 2001.

כאשר גוגל ביצעה את הנפקתה ב-19 באוגוסט, מימשה חברת ה"הד האנטינג" ("ציידי ראשים") משיקגו חוזים מסוג warrant שקיבלה לפני שלוש שנים עבור איתור מנכ"ל גוגל, אריק שמידט, ואשר העניקו לה את הזכות לקנות כ-1.2 מיליון מניות קלאס בי של גוגל במחיר של 30 סנט למניה - שבריר ממחיר של 100 דולר בו נסחרה מניית גוגל עם פתיחת יום המסחר הראשון שלה בנאסד"ק.



השבוע מכרה היידריק אנד סטראגלס את המניות במחיר ממוצע של 108.22 דולר למניה - רווח נקי של 128.8 מיליון דולר. היידריק אנד סטראגלס מסרה כי 55% מהרווחים מהעסקה - כ-70.8 מיליון דולר - יועברו ישירות לצוות היעוצים שסייע לגוגל לגייס את שמידט, לשעבר יו"ר חברת התוכנה נובל, לתפקיד מנכ"ל מפעילת מנוע החיפוש הפופולרי בעולם.



כרבע מהבונוס יוענק למנכ"ל היידריק אנד סטראגלס, תומס ג'. פרייל, אשר היה חבר בצוות שאיתר את שמידט עבור גוגל, בטרם מונה לתפקיד המנכ"ל ביוני 2003. חלקו של פרייל בבונוס הוא 18 מיליון דולר, ולבקשתו ייכלל הסכום בחבילת ההטבות המוענקת לו, לפי מסמכים שהוגשו לרשות ני"ע בארה"ב (SEC).



דובר היידריק אנד סטראגלס, אריק סודורף, הודה כי העסקה הזכירה לרבים את ימיה הראשונים של בועת הדוט.קום, שבהם מיליוני אופציות שחילקו חברות סטארט אפ בתחום האינטרנט נחשבו על ידי מרבית המשקיעים לשוות את משקלן בזהב, דיווחה סוכנות איי.פי.



סודורף ציין עוד כי החברה גובה בדרך כלל עבור שירותיה כשליש מהשכר וההטבות שמקבל בכיר שאיתרה בשנה הראשונה בתפקידו. לשם השוואה, הסתכם שכרו של שמידט בשנת 2003 ב-250 אלף דולר, בנוסף לבונוסים של כ-300 אלף דולר.



החוזים מסוג warrant שקיבלה היידריק אנד סטראגלס מגוגל תומחרו במקור לפי שווי של 1.1 מיליון דולר, במסמכים שהגישה גוגל לרשות ני"ע בארה"ב.



פרט לעסקת מניות גוגל, הרוויחה היידריק אנד סטראגלס למעלה מ-40 מיליון דולר מתשלומים עבור שירותיה שבוצעו באמצעות הקצאת חוזים לאופציות מאז שנת 1999, אמר סודרוף אשר הוסיף כי מאז קריסת בועת הדוט.קום חלף סוג זה של תשלום מן העולם כמעט לחלוטין.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully