בורסות וול סטריט נסגרו בעליות על רקע העלאת הריבית בארה"ב ותוצאות טובות מהצפוי של בנקי ההשקעות גולדמן סאקס וליהמן ברדרס. דאו ג'ונס עלה ב-0.4%; נאסד"ק עלה ב-0.7%; שוק האג"ח נסחר במגמה מעורבת והתשואה על אג"ח ממשלתיות ל-10 שנים ירדה ב-0.018% לרמה של 4.04%.
הבנק הפדרלי בארה"ב העלה את הריבית, כצפוי, בפגישתו היום ברבע אחוז לרמה של 1.75%, בהעלאת ריבית שלישית מאז 30 ביוני 2004. ההחלטה להעלות הריבית התקבלה פה אחד.
ועדת השווקים הפתוחים של הבנק (FOMC), הקובעת את שער הריבית בארה"ב, חזרה בהצהרתה על ההתחייבות כי העלאות ריבית נוספות יתבצעו בקצב "מדוד". למרות זאת אמרה הועדה כי תגיב לפי הצורך לשינויים בתחזיות הכלכליות. הבנק אמר כי התנאים בשוק העבודה השתפרו במתינות וכי למרות העלייה במחירי האנרגיה, האינפלציה והציפיות לאינפלציה רשמו רגיעה בחודשים האחרונים. הבנק אמר כי לאחר התמתנות מוקדם יותר השנה, חלקית עקב עליית מחירי האנרגיה, נראה שהצמיחה חזרה לצבור כוח מסוים.
היום דיווח משרד המסחר בארה"ב על עלייה של 0.6% בהתחלות הבנייה החדשות בחודש אוגוסט לקצב שנתי של 2 מיליון לעומת תחזית כלכלנים לירידה לרמה שנתית של 1.92 מיליון התחלות בנייה חדשות.
מניית בנק ההשקעות גולדמן סאקס (סימול GS) עלתה ב-3.5% לאחר שהבנק היכה את התחזיות עם עלייה של 24% ברווחיו לרמה של 879 מיליון דולר. הבנק דיווח במקביל על עלייה של 25% בהכנסות לרמה של 15.969 מיליארד דולר לעומת הכנסות של 11.965 מיליארד דולר בתקופה המקבילה.
מניית בנק ההשקעות ליהמן ברדרס (סימול LEH) זינקה ב-4.9% לאחר שהבנק רשם רווח של 505 מיליון דולר ברבעון השלישי על בסיס עלייה של 1% בהכנסותיו לרמה של 2.6 מיליארד דולר. כמו כן דיווח ליהמן כי מאז תחילת השנה רשם הבנק רווח שיא של 1.8 מיליארד דולר, 5.94 דולר למניה, על בסיס עלייה של 37% בהכנסות לרמה של 8.7 מיליארד דולר.
מדד המוליכים למחצה אשר זינק אתמול בכ-3% עלה היום ב-1%. אינטל (סימול INTC) עלתה ב-0.8%; AMD (סימול AMD) עלתה ב-1.9%.
יצרניות הנפט בלטו אף הן בעליות על רקע עליית מחירי הנפט. שברון טקסקו עלתה ב-2.9%; אקסון מובייל רשמה עלייה של 2.7%.
בורסות וול סטריט רשמו עליות על רקע העלאת הריבית בארה"ב; בנק ההשקעות ליהמן ברדרס זינק ב-4.9%
ליאון איצקר
21.9.2004 / 23:44