ענקית התוכנה קומפיוטר אסושיאייטס (סימול CA) הסכימה לשלם סכום של כ-200 מיליון דולר על מנת להימנע מהגשת כתב תביעה פלילי כנגדה בנוגע לאי סדרים חשבונאיים של החברה ב-2000 ו-2001.
בנוסף, צפוי היועץ הכללי לשעבר של החברה, סטיב ווגהין, להודות באשמת הונאה בניירות ערך, קשירת קשר ושיבוש הליכי חקירה, בבית משפט פדרלי בניו יורק - כך דיווח היום לסוכנויות הידיעות מקור במשרד המשפטים.
כמו כן, דיווחו היום העיתונים "ניו יורק פוסט" ו"ניו יורק טיימס" כי יו"ר ומנכ"ל החברה לשעבר, סאנג'אי קומר, צפוי לעמוד בפני כתבי תביעה אזרחיים ופליליים, הכוללים האשמה בהונאה בניירות ערך.
בחודש אפריל עידכנה קומפיוטר אסושיאייטס, יצרנית התוכנה ה-4 בארה"ב, את תוצאותיה הפיננסיות לשנים 2000-2001 עקב ניפוח הכנסות בסכום של 2.2 מיליארד דולר. בהמשך החודש, הודו 3 בכירים בחברה בניפוח כחלק מתוכנית רחבה יותר לנפח את רווחי החברה.
הבכירים הודו באשמה ושיתפו פעולה עם התביעה, צעד אשר סייע לתובע הכללי להגיש כתבי תביעה כנגד גורמים בכירים יותר בחברה.
סמנכ"ל הכספים לשעבר של CA, אירה זר, כבר הודה באשמת הונאה בניירות ערך, קשירת קשר ושיבוש הליכי חקירה.
קומפיוטר אסושיאייטס תשלם 200 מיליון דולר על מנת להימנע מהגשת כתב תביעה פלילי כנגדה
סוכנויות הידיעות
22.9.2004 / 17:50