וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מגדל שוקי הון הפכה לעושה שוק באג"ח של מדינת ישראל בחו"ל; תהפוך לספק מחירים של רשת "בלומברג"

יורם גביזון

26.9.2004 / 8:57

ציטוט מחירי האג"ח במערכת של בלומברג יגדיל את אפשרויות ההשקעה של גופים מוסדיים ישראליים בחו"ל



שוק הכספים נחשב בעולם לאחד מתחומי הפעילות המתקדמים, המתוחכמים והתחרותיים ביותר מבין ענפי הכלכלה השונים. שוק האג"ח הישראלי, לעומת זאת, המשיך ליהנות עד כה מהגנות משמעותיות, וזאת יותר מעשור לאחר שענף הטקסטיל, למשל, נחשף לתחרות קשה, בעקבות הסרת חומות המכס.



מצב זה עומד להשתנות ב-1 בינואר 2005, כאשר שיעורי המס על ניירות ערך זרים יושווו לשיעורי המס החלים על ניירות ערך ישראליים, ואג"ח של ממשלת ישראל תצטרך להתמודד חזיתית עם איגרות חוב של גופים לא פחות יציבים, כמו ממשלת ארה"ב או חברות רב לאומיות שדירוגן גבוה. אין פלא, אפוא, שאחד הדברים המעסיקים את שוק ההון המקומי בשנה האחרונה הוא ההיערכות לקראת המפץ הגדול.



מנהליה של חברת מגדל שוקי הון, שבבעלותם השווה של חברת מגדל ובנק ההשקעות האמריקאי בר סטרנס, קיבלו הנחיה להתמקד בשוק הבינלאומי כדי לשרת את השוק הפרטי והמוסדי, אבל בחברה מעריכים כי היתרון היחסי אינו נמצא דווקא בניהול ובביצוע השקעות בשוק האג"ח הבינלאומי.



"אני מעדיף להיכנס לשווקים לא מוסדרים בתחום אג"ח חו"ל, כמו שוק איגרות החוב הישראליות שנסחרות מעבר לדלפק", אומר שי בן חמו, מנהל המחלקה הבינלאומית במגדל שוקי הון. לדבריו, עד כה התנהל המסחר באג"ח של מדינת ישראל, חברת החשמל, פרטנר, בזק וטבע מתוך המלאים של בנקי ההשקעות שהנפיקו אותן, דוגמת מריל לינץ', UBS ואחרים.



הרוכש או המוכר היו פונים באמצעות הברוקרים שלהם לבנקים הזרים. בשל הנזילות המועטה של סדרות האג"ח הישראליות והעובדה שהן מרוכזות בידי מספר מצומצם של בנקים, היה המסחר בהן מתאפיין בפערים של 85 סנט בין מחיר המכירה למחיר הקנייה באג"ח נזיל יחסית כמו זה של מדינת ישראל, הנפרע ב-2013 וב-2014. לאחר שמגדל שוקי הון החלה לשמש עושה שוק באג"ח הישראליות, בעיקר באג"ח של ממשלת ישראל ושל חברת החשמל, ולצטט בזמן אמיתי מחירים לאיגרות, ירד המרווח ל-30 סנט. החברה, שמחזיקה כיום במלאים של עשר סדרות של איגרות חוב ישראליות הנסחרות בחו"ל, הגיעה להיקפי מסחר של 10 מיליון דולר ביום ונהפכה, לדברי בן חמו, לברירת המחדל של הבנקים כאשר הם נדרשים לבצע עסקות קטנות יחסית, ולספק נזילות של ברוקרים זרים המתמחים באג"ח בשווקים מתעוררים.



מגדל שוקי הון קיבלה פנייה מרשת בלומברג להיות המצטט הראשי (data contributor) של מחירי איגרות החוב של מדינת ישראל ושל חברת החשמל. ציטוט מחירי האג"ח במערכת של בלומברג יגדיל את אפשרויות ההשקעה של גופים מוסדיים ישראליים בחו"ל, מסביר בן חמו, "שכן קופות גמל וקרנות נאמנות רשאיות לרכוש נייר ערך רק אם יש לו 'שערוך סדיר במערכת מוכרת'".



במגדל שוקי הון צופים גידול בביקוש ובמסחר באיגרות הישראליות, ובעיקר באג"ח של מדינת ישראל, המדורגת ב-A מינוס, ובזה של חברת החשמל (דירוג BBB). זאת בשל הפסקת ההנפקה של האג"ח הממשלתי הצמוד לדולר מסוג גלבוע; התשואה הטובה, שבאה לידי ביטוי בתוספת תשואה של 1.4%-1% על האג"ח הממשלתי בהשוואה לאג"ח של ממשלת ארה"ב, וכתוצאה מהעלייה במודעות של גופים מוסדיים לצורך לגוון את ההשקעות. "הסטטוס של מצטט ראשי בבלומברג יעמיד אותנו בראש רשימת הסוחרים באג"ח, ככל שההתעניינות באג"ח חו"ל תגבר, וככל שיגדל מספר מסופי הבלומברג המוצבים בקרנות פנסיה, חברות ביטוח וקופות גמל", מעריך בן חמו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully