וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מינמטאלס, יצרנית המתכות המובילה בסין, מנהלת שיחות בלעדיות לרכישת נוראנדה הקנדית

סוכנויות הידיעות

26.9.2004 / 10:18

העסקה, שערכה עשוי להיות קרוב ל-5.5 מיליארד דולר, תהיה אחת הרכישות הזרות הגדולות ביותר של חברה סינית; נוראנדה מחזיקה ב-60% מפאלקונברידג', יצרנית הניקל השלישית בגודלה בעולם



יצרנית המתכות הקנדית נוראנדה (Noranda) אמרה ביום שישי כי היא מנהלת שיחות בלעדיות בנוגע לרכישתה ע"י מינמטאלס (Minmetals), קבוצת המתכות המובילה בסין. העסקה, שערכה עשוי להיות קרוב ל-7 מיליארד דולר קנדי (5.5 מיליארד דולר), תהיה אחת הרכישות הזרות הגדולות ביותר של חברה סינית.



תנאי העסקה המוצעת לא נמסרו אך נוראנדה אמרה כי ההצעה הראשונית של החברה הסינית כללה בעיקר מזומנים ופרמיה קטנה למחיר המניה האחרון של החברה הקנדית. נוראנדה החליטה להיכנס לשיחות בלעדיות עם מינמטאלס לאחר שבחנה הצעות ממספר חברות. קבוצות כרייה בינ"ל שהביעו עניין בנוראנדה כוללות גם את CVRD מברזיל, אנגלו-אמריקן ו-BHP ביליטון.



במידה והעסקה תתממש, מינמטאלס תשיג גישה לנכסי אבץ, נחושת וניקל של החברה הקנדית כולל שליטה בפאלקונברידג' (Falconbridge), יצרנית הניקל השלישית בגודלה בעולם, בה מחזיקה נוראנדה ב-60%.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully