שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, יהודה זפט, דחה ערב חג הסוכות את הערעור שהגישה חברת זינגר את אבן על זכייתה של פירמת ראיית החשבון פאהן קנה במשותף עם סטאנדרד אנד פורס ופרדיקטה במכרז להקמת החברה המצטטת, שאותו ניהל משרד האוצר. מטרת המכרז היא להקים חברה שתקבע עבור קופות הגמל מהו השווי של הנכסים הבלתי סחירים (דוגמת אג"ח לא סחיר או נדל"ן) שיש בתיק ההשקעות שלהן. הציטוט נועד לאפשר שערוך יומי לנכסים של הקופות, ובכך גם לתשואות שהן מניבות.
זינגר את אבן טענה כי פקידי האוצר ניהלו את המכרז תוך התעלמות מחוות דעת שהגישו להם אנשי אקדמיה וכי לפי תנאי המכרז, החברה שהציעה את העלות הגבוהה יותר זכתה. האוצר ופאהן קנה (באמצעות עו"ד ניר מילשטיין) דחו את טיעוני החברה וטענו כי המכרז התנהל כראוי.
זפט קיבל את עמדת האוצר ופהאן קנה, ודחה על הסף את הערעור. השופט כתב כי החברה אמורה להתחיל לפעול בינואר 2005, וכי מתן צו ביניים המעכב את הזכייה יסכל את האפשרות הזאת. "הנזק הציבורי הכרוך בכך גדול ועולה לאין שיעור על הנזק הצפוי לזינגר את אבן מדחיית בקשתה", קבע השופט. הוא גם חייב את זינגר את אבן בהוצאות משפט בסך 60 אלף שקל.
ביהמ"ש דחה הערעור של זינגר את אבן על זכייתה של פהאן קנה במכרז החברה המצטטת
שלומי שפר
4.10.2004 / 11:32