וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

וול סטריט: המסחר נסגר בעליות שערים

רונן סרברניק

6.10.2004 / 22:51

מדד השבבים התאושש לקראת סיום המסחר, ונסגר בעלייה של 0.4%. מדד נאסד"ק עלה ב-0.8%. מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.6%

בורסות וול סטריט נסגרו בעליות שערים על אף מחירי שיא של הנפט הגולמי. מדד השבבים התאושש לקראת סיום המסחר, ונסגר בעלייה של 0.4%. מדד נאסד"ק עלה ב-0.8%; מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.6%. שוק האג"ח הממשלתיות האמריקאיות רושם ירידות, והתשואה על האג"ח ל-10 שנים עולה ב-0.051% לרמה של 4.224%.

החוזים על הנפט הגולמי למסירה בנובמבר נסגרו בבורסת הסחורות בניו יורק ברמת שיא חדשה של 52.02 דולר, לאחר נתוני מלאי הנפט הגולמי השבועיים על ידי משרד האנרגיה האמריקאי היום, וכן על רקע חששות מפני מחסור בנפט לקראת חודשי החורף בחצי הכדור הצפוני. מחירי הנפט הגולמי גבוהים כעת בכמעט 70% מרמתם לפני שנה.

בקרב המניות הישראליות הנסחרות בוול סטריט בלטה מניית צורן, אשר נפלה ב-10.4% למחיר של 14.56 דולר על רקע אזהרה שפירסמה אמש והורדת המלצות מצד מספר בתי השקעות. בית ההשקעות איי.ג'י אדוארדס הוריד בעקבות האזהרה את המלצתו למניה מ"קנייה" ל"החזק", ובית ההשקעות פסיפיק גרואות' הוריד את המלצתו למניה מ"משקל יתר" ל"משקל שוק". בית ההשקעות CIBC אף הוא הוריד את המלצתו לצורן ל"תשואת שוק".

אתמול לאחר סיום המסחר הזהירה צורן כי לא תעמוד בתחזיותיה בשורה התחתונה והעליונה ברבעון השלישי. החברה חתכה ביותר ממחצית את תחזית הרווח לרבעון, וצופה כעת רווח של 19-13 סנט למניה, לעומת תחזית קודמת לרווח של 30-27 סנט למניה. תחזית האנליסטים היתה לרווח של 28 סנט למניה.

החברה גם הזהירה כי הכנסותיה ברבעון יהיו בטווח של 119-115 מיליון דולר, לעומת תחזית קודמת להכנסות של 133-128 מיליון דולר. בהנהלת צורן הסבירו את הפחתת התחזיות בירידה בהזמנות מצד יצרניות DVD סיניות שביצעו, כדברי הנהלת צורן, "תיקוני מלאים" במהלך הרבעון השלישי.

ויריאנט, המתמחה בפיתוח מוצרים לניהול יעיל של ספקי שירות ניידים בשטח (מהנדסי וטכנאי שירות), ירדה ב-0.3% למחיר של 3.49 דולרים לאחר שהודיעה היום על חתימת הסכם לשיתוף פעולה אסטרטגי בתחום השיווק עם ספקית פתרונות השירות הניידים האוסטרלית e-Wise.

נס טכנולוגיות, חברת שירותי המחשוב שהשלימה בשבוע שעבר את ההנפקה הראשונה שלה בוול סטריט - ההנפקה הישראלית הגדולה ביותר בוול סטריט השנה - ירדה ב-0.7% לאחר שרשמה עלייה של יותר מ-7% מאז הנפקתה.

עוד בולטות בין הישראליות: צ'ק פוינט נסגרה במגמה חיובית, והוסיפה 0.7% ל-18.46 דולר לאחר שאתמול הודיעה כי היא רואה גידול בביקושים לתמיכה בדור הבא של פרוטוקול האינטרנט מגרסה IPv6.

אודיוקודס ירדה ב-2% למחיר של 12.88 דולר לאחר שאתמול נפלה ב-4.1% למרות הודעה על הרחבת שיתוף הפעולה עם חברת התקשורת הגרמנית טלס, לפיתוח הדור הבא של פלטפורמת VoiP למגזר הטלקום.

מטאלינק ירדה ב-1.8% למחיר של 4.86 דולרים לאחר שאתמול טיפסה ב-5.8% בעקבות הודעתה כי ברבעון השלישי נרשם גידול של 17% במשלוחים של מוצרי VDSL לדרום קוריאה לעומת הרבעון המקביל ב-2003.

נציגותיהן הישראליות של מגזרי התרופות והביוטכנולוגיה, אשר רשמו אתמול ירידות חדות, נסחרו במגמה מעורבת: מניית טבע ירדה ב-1.8% למחיר של 25.22 דולר לאחר שאתמול איבדה 3%; תרו ירדה ב-2.1% לרמה של 22.52 דולר לאחר שאתמול ירדה ב-4.4%; קריקס עלתה ב-2% למחיר של 11.04 דולר לאחר שאתמול נפלה ב-6.6; קומפיוג'ן עלתה ב-0.7% למחיר של 4.39 דולר לאחר שאתמול צנחה ב-8.6%.

גורמים בשוק ציינו אתמול כי ייתכן שהרקע לירידות היה פדיונות אפשריים שנרשמו בגוף המשקיע במניות של חברות תרופות ישראליות.

מניות התרופות ככלל רושמות ירידות על רקע חדשות שליליות שסיפק המגזר. "וול סטריט ג'ורנל" דיווח היום כי מחקר של מינהל המזון והתרופות (FDA) מצביע על כך ששימוש במשכך הכאבים ויוקס של חברת מרק, שעל הורדתו מהמדפים הודיעה בשבוע שעבר יצרנית התרופות האמריקאית, גרם ליותר מ-27 אלף מקרי מוות של מטופלים כתוצאה מהתקפי לב ושבץ. מהשוואה שערך ה-FDA מול מקרים דומים שאירעו בקרב מטופלים בתרופה המתחרה של פייזר, הסלברקס, עולה כי "ניתן היה למנוע" לפי ההערכות 27,785 מקרי מוות כתוצאה מהתקפי לב ושבץ של מטופלים מאז אישור שיווק הוויוקס בשנת 1999 ועד סוף שנת 2003. מניית מרק ירדה ב-5.2%; מניית פייזר ירדה ב-0.4%.

מניית סיריוס זינקה ב-14.6% לאחר שחברת הרדיו הלווייני האמריקאית החתימה את שדרן הרדיו הפרובוקטיווי, האוורד שטרן, על הסכם לחמש שנים החל מתחילת 2006. היקף החוזה לא נמסר, אולם סיריוס מסרה כי מדובר "במיליוני דולרים".

מניית חברת תוכנות האבטחה נטגריטי, אשר רכשה בשנה שעברה את חברת הסטארט אפ הישראלית ביזנס ליירס תמורת יותר מ-40 מיליון דולר, זינקה ב-36% לאחר שענקית התוכנה האמריקאית קומפיוטר אסושיאייטס הודיעה כי תרכוש את החברה תמורת 430 מיליון דולר. מניית CA עלתה ב-1.5%.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully