וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קלורוקס האמריקאית רוכשת בחזרה נתח עצמי מהנקל הגרמנית עבור 2.84 מיליארד דולר

רויטרס

7.10.2004 / 14:00

המכירה של 29% מקלורוקס תסייע להנקל, יצרנית המותג פרסיל, לממן את הרכישה של Dial עבור 2.9 מיליארד דולר



חברת קלורוקס (Clorox) האמריקאית הסכימה אתמול לרכוש בחזרה נתח עצמי של 29% מחברת הנקל (Henkel) הגרמנית, יצרנית המותג פרסיל, עבור 2.84 מיליארד דולר במזומן ונכסים, ובכך תסייע להנקל לממן את הרכישה של דייל (Dial).



במסגרת העסקה תקבל הנקל 2.1 מיליארד דולר במזומן, וכן בעלות על מספר מותגים של קלורוקס ונתח במיזם משותף ספרדי. הנקל מחזיקה בכ-61.4 מיליון מניות של החברה מקליפורניה. החברה הגרמנית אמרה כי העסקה מחזקת את עסקי טיפוח הבית שלה בארה"ב ואת פעילויותיה באסיה. מלבד אבקות כביסה, הנקל מייצרת גם מוצרי צריכה אחרים, קוסמטיקה, דבקים תעשייתיים ועוד.



אנליסטים המתינו להחלטת הנקל באם לשלם את 2.9 מיליארד הדולר עבור רכישת יצרנית הסבון דייל השנה, באמצעות מכירת אחזקותיה בקלורוקס או באקולאב (Ecolab), או בשתיהן.



קלורוקס אמרה כי היא צופה שהעסקה תגדיל את הרווח למניה ב-7-10 סנט בשנת הכספים של 2005.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully