וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בורסה: ירידות השערים מתחזקות

נתן שבע

12.10.2004 / 12:58

המדדים המובילים מאבדים יותר מ-1%. מדד המעו"ף מאבד 1.2% ל-531.36 נקודות, ת"א 100 מאבד 1.2% ל-556.7 נקודות, והתל טק מאבד 1.6%

מתחזקות ירידות השערים בשוק המניות, כשהמדדים המובילים מאבדים יותר מ-1%. מדד המעו"ף מאבד 1.2% ל-531.36 נקודות, ת"א 100 מאבד 1.2% ל-556.7 נקודות, והתל טק מאבד 1.6%. המחזור מסתכם בכ-170 מיליון שקל.

אמש נרשמו בוול סטריט עליות קלות. הנאסד"ק סיים את המסחר בעלייה של 0.5% ומדד הדאו ג'ונס התחזק ב-0.3%, כל זאת למרות שבירת שיא נוסף במחירי הנפט שהגיעו אתמול ל-53.8 דולר לחבית. למרות העליות בוול סטריט, מתנהגת תל אביב הבוקר בדומה לבורסות המובילות באסיה, שסיימו את יום המסחר שלהן בירידות שערים של כ-1% בטוקיו ובסינגפור.

בוול סטריט מצפים לפתיחת עונת הדו"חות של הרבעון השלישי ולכמה נתוני מקרו חשובים שיתפרסמו השבוע, אך על המסחר בתל אביב משפיעים מספר גורמים שאינם קשורים לכלכלה. אתמול נפתח מושב החורף של הכנסת, מושב שצפוי להיות חם מאוד ובעייתי עבור הקואליציה הרופפת של שרון. ראש הממשלה ספג אמש תבוסה משפילה, כאשר הפסיד בהצבעה על ההודעה המדינית שלו, לה אין אמנם משמעות מעשית - אך יש לה ודאי השלכות מוראליות על סביבתו של שרון.

ומה הקשר לשוק המניות? "השוק הישראלי הוא מאוד פוליטי", אומר פעיל ותיק בשוק המניות. "אני מעז לומר שההשפעה של אירועים פוליטיים כמו תוכנית ההתנתקות על השוק גדולה הרבה יותר מאיך מתי וכמה יעבור התקציב ל-2005". מהן אם כן ההשלכות של המצב הפוליטי הקיים על השוק? אותו פעיל דווקא אופטימי. לדעתו, שרון יצליח להעביר בכנסת את תוכנית ההתנתקות בעוד שבועיים, בסיוע הח"כים של העבודה, והוא גם ישרוד כנראה את החודשים שלאחר מכן. "אם יצליח שרון לממש את ההתנתקות זה יעשה טוב לשוק המניות", סיכם הברוקר את המצב: "הכל תלוי במידת היציבות שלו בהמשך הדרך".

בנוסף למצב הפוליטי ישנו גם המסחר השוטף במניות. טבע (טבע :ת"א) התחזקה אתמול בוול סטריט ב-2% ועצרה את הסחף השלילי של הימים האחרונים, אך בשעה זו היא מאבדת 1.7% למרות פער ארביטראז' של 0.1%. האירועים המרכזיים המשפיעים היום על המניה הם המאבק המשפטי מול פייזר בעניין הגבפנטין וההשקה הצפויה של האנטגרן, המתחרה המאיים של הקופקסון. מה שבטוח: בחודשים נובמבר דצמבר יהיה מסחר סוער בטבע, מפני שבמועד זה יכריע ביהמ"ש בתביעה של פייזר וה-FDA יודיע כנראה על אישור לאנטגרן.

שמח גם בקבוצת אי.די.בי: אתמול פורסם לראשונה ב-TheMarker כי נוחי דנקנר באמצעות אי.די.בי אחזקות ממשיך במסע הרכש שלו במניות אי.די.בי פתוח. אחזקות רכשה השבוע מניות החברה הבת בכ-50 מיליון שקל, והיא מתעתדת לרכוש מניות בכ-50 מיליון שקל נוספים. מניית אי.די.בי פתוח נסחרת בשעה זו בירידה של 0.5%.

שיכון ובינוי ממשיכה גם היום לבלוט במחזורים גבוהים מהרגיל, והיא מאבדת בשעה זו 0.3%. . לאחרונה מתבצעת במניה פעילות ערה במסגרתה מכר גרעין העובדים, המחזיק בכ-25% מהחברה, מניות בשוק בהיקף של כמה מיליוני שקלים.

במניות מגזר הכימיה: אגיס ממשיכה להיחלש היום ב- 3.4% ומשלימה ירידה של של 11% מתחילת החודש. הירידה באה בעקבות האישור שקיבלה טבע לשיווק המסאלמין בתחילת החודש, אישור שגם לו זכתה אגיס בחודש שעבר.

חולשה גם במנייות כי"ל ומכתשים אגן שמאבדות 1.2% ו-0.9% בהתאמה.

במניות הבנקים ירידות שערים גם כן כשהפועלים ולאומי מאבדות כ-1%.

תעודות הסל קסם נאסד"ק ולאלי 25 מרכזות את המחזור השלישי והרביעי בהיקפו בעקבות מספר עסקות גדולות.

במניות הדואליות: אלווריון, מאבדת 3.1%, וטאואר שפתחה בפער שלילי של 1% בלבד צונחת בפתיחה בכ-4%.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully