וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"אקונומיסט" העלה קלות את תחזית הגירעון השוטף והגירעון התקציבי של ישראל

דפנה מאור

17.10.2004 / 11:26

הגירעון התקציבי ל-2005 עשוי להגיע ל-3.2% מהתמ"ג; ממשל חדש בארה"ב עשוי להקדיש יותר אנרגיה לתיווך בסכסוך הישראלי-פלשתיני; ההתאוששות הכלכלית של ישראל צפויה להימשך



מגזין "אקונומיסט" העלה את תחזית הגירעון השוטף של ישראל ל-2004-2006. השנה צפויה ישראל לרשום גירעון קטן בחשבון השוטף, והגירעון בשנתיים הבאות צפוי להיות גדול יותר. אולם המגזין מרגיע באמרו כי ביצועי הייצוא הישראלי ימשיכו להיות טובים, והעודף במגזר השירותים יגדל, כך שההשפעה על המאזן תהיה קטנה.



המגזין חזר ואמר כי ההתאוששות הכלכלית של ישראל צפויה להימשך, אם כי תירשם האטה בצמיחה ביצוא ובהשקעות הממשלתיות. השיפור בצמיחה ב-2005 יהיה מתון, לדברי "אקונומיסט", אולם יתחזק ב-2006 בזכות גידול בצריכה הפרטית, עלייה בשכר הריאלי וירידה באבטלה. ההשקעות והצריכה הממשלתית יגדלו.



הגירעון התקציבי של 2005 צפוי להיות 3.2% מהתמ"ג ב-2005, לעומת תחזית קודמת של 3.1%. ב-2006 יקטן הגירעון התקציבי ל-3% מהתמ"ג. האינפלציה תתגבר באיטיות, אך תישאר ברמה נמוכה - תחזית אופטימית בהתייחס לעובדה שבספטמבר ירד מדד המחירים לצרכן ב-0.2% ועורר חשש מבלימת ההתאוששות במשק.



אם הממשל בארה"ב יתחלף, מעריך "אקונומיסט", ייתכן כי הממשל החדש יקדיש יותר אנרגיה לתיווך בסכסוך הישראלי-פלשתיני, אולם ההתקדמות תהיה איטית, ואין ציפיות להתפתחויות משמעותיות לפני 2006.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully