פשעים כלכליים, כגון הונאות ושחיתות, עלו לעסקים בבריטניה כ-40 מיליארד ליש"ט (72 מיליארד דולר) בשנה, המיתרגמים לכ-100 מיליון ליש"ט ביום, לפי מחקר של חברת הייעוץ RSM רובסון רודס. סכום זה משתווה לכ-4% מהתמ"ג של בריטניה, ועל פי המחקר הבעיה רק מחמירה עם הזמן.
המחקר, שכלל סקר של כ-100 חברות, מראה שהתחומים המדאיגים ביותר מבחינת מנהלים הם הלבנת כספים, הונאות ומעילות בכספים. בעיות עיקריות נוספות הן שחיתות ושוחד. העסקים הפסידו כ-32 מיליארד דולר בשל עבירות כאלה, והשקיעו כ-8 מיליארד דולר בניסיון לטפל בבעיה. למרות המאמצים הללו, למעלה ממחצית החברות מצפות כי הבעיה רק תחמיר בשלוש השנים הקרובות.
הסקר הראה כי על אף ש-93% מהעסקים מסכימים כי האחריות מוטלת על מועצות המנהלים, רק 57% מהדירקטורים הבריטיים מאמינים כי הם מבינים לעומק את העלות הכספית של הפשיעה הכלכלית. עם זאת כ-80% מהעסקים מתחילים להתעורר ולהבין את ההשפעה האפשרית של הבעיה על מחיר המניה שלהם ועל תדמית החברה.
חברות רבות אינן מוכנות להודות כי הן קורבנות לפשעים שכאלו, מה שאולי מגביל את המאמץ המושקע בתפיסת האשמים והעמדתם לדין. כמעט ממחצית החברות אמרו כי הן אינן מיידעות גורמים חיצוניים על מקרים של פשעים כלכליים. פחות מ-40% מהחברות מיידעות גופים רגולטוריים על כך.
רק 14% משתפים חברות מקומיות אחרות במידע על פשעים כלכליים, אם כי שיתוף של מידע זה עשוי לתרום לכל הצדדים ולאפשר הקמת רשת שתתמודד עם פשעים אלו. 17% מהחברות רומו על ידי עבריינים שהתחזו למותגים מוכרים. שיתוף מידע בין החברות עשוי היה להקטין במידה רבה תופעות אלו.
עסקים בבריטניה סופגים עלות של כ-40 מיליארד ליש"ט בגין פשעים כלכליים
סוכנויות הידיעות
18.10.2004 / 10:25