רשת הרבוע הכחול , שבשליטת קבוצת ברונפמן אלון, בוחנת בימים אלה אפשרות לחלוקת דיווידנד במזומן בסך 70 מיליון שקל מתוך קרנות הון של חברת הבת רבוע נכסים, ומ-20 מיליון שקל הצבורים כיתרת עודפים ברבוע הכחול. חלוקת הדיווידנד מתאפשרת בעיקר בשל עמידה בתנאים פיננסים שהציב בעבר דירקטוריון החברה, לפיהם יישמר יחס מסוים בין היקף חובות החברה לרווח התפעולי שלה ולהיקף הנכסים שלה.
מאז יוני 2003, אז רכשה קבוצת ברונפמן אלון את השליטה ברבוע הכחול (77.5%) בתמורה ל-1.3 מיליארד שקל, חילקה החברה דיווידנדים בהיקף של 550 מיליון שקל, שנועד בעיקר לממן פירעון הלוואות שנטלו בעלי השליטה - מתיו ברונפמן, שלום פישר, דודי וייסמן ושרגא בירן - כדי לרכוש את הרבוע הכחול.
אתמול הודיעה חברת הדירוג מעלות כי היא מותירה את דירוג האשראי של הרבוע הכחול ברמה של AA, תוך שהיא מציינת לחיוב את המעמד העסקי המוביל של החברה ומיצובה הפיננסי הגבוה מהממוצע. מעלות מציינת כי הרבוע הכחול מראה ביצועים יפים בתקופה בה מתגברת התחרות בענף שיווק המזון לצד שחיקת הביקושים על רקע המיתון המתמשך במשק.
מעלות מציינת עוד, כי הרבוע הכחול שומרת על שיעורי רווחיות גולמיים יציבים (מעל 26%) למרות חדירת חנויות הדיסקאונט, דוגמת חביב וויקטורי.זאת בעיקר ע"י שיפור תנאי הרכש מול ספקים. החברה רשמה רווח נקי בהיקף של 33.9 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2004, העולה לכדי 1.3% מההכנסות, לעומת הפסד נקי של 12.3 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
מנגד, מציינים במעלות את השחיקה בהיקף ההון העצמי של החברה במהלך השנים 2002-2004 שקטן ב-537 מיליון שקל, בעיקר בשל חלוקת הדיווידנדים לברונפמן-אלון. בתקופה זו הגדילה החברה את התחייבויותיה הפיננסיות בכ-369 מיליון שקל וסך החובות לבעלי האג"ח של החברה מסתכמים ב-390 מיליון שקל, שמחצית מהם ניתן להמרה במניות.
לפני מספר שבועות התבטלה העסקה בה היו אמורים מתיו ברונפמן ושלום פישר למכור את מניותיהם (50%) בחברת ברונפמן-אלון לחברת אלון. האחרונה הציעה לברונפמן מחיר שכלל פרמיית שליטה ושיקף שווי חברה של 452 מיליון דולר לרבוע הכחול. ההסברים של ברונפמן לרצונו המוקדם להתנתק מהרבוע הכחול היו מגוונים.
בתחילה הודיעה החברה כי היא מעוניינת למכור את אחזקותיה ברבוע הכחול על מנת להתמודד על רכישת המניות של המדינה בבנק דיסקונט. אחר כך הוסבר כי ברונפמן מבקשת לממש רווח של 70 מיליון דולר, כלומר 50%, על השקעה שנעשתה לפני קצת פחות מ-18 חודשים. אחרי ככלות הכל החליט ברונפמן להמשיף בשותפות עם ויסמן ובירן, וכמובן שבמקרה ויאושר הדיווידנד האמור הוא יוכל ליהנות ממנו.
לנוכח השיפור במצבה הפיננסי: הרבוע הכחול שוקלת חלוקת דיווידנד של 70 מיליון שקל
שמוליק ינאי
19.10.2004 / 10:35
מאז רכישת החברה ע"י ברונפמן אלון משכו בעלי השליטה החדשים דיווידנדים בהיקף של 550 מ' ש'; מעלות: "הרשת מצליחה לשמור על שיעורי רווחיות יציבים למרות חדירת רשתות הדיסקאונט"