הנציבות האירופית וחברת קוקה קולה (סימול KO) הגיעו להסכם פשרה בנוגע לתביעה שניהלה הנציבות כנגד החברה בקשר לעבירות על חוקי ההגבלים העסקיים.
לאחר 5 שנים במהלכן מתנהלת התביעה כנגד קוקה קולה, הסכימה החברה למספר הנחיות אשר יגבילו את שליטתה בשוקי אירופה.
מריו מונטי, הממונה על ההגבלים העסקיים באירופה, טען בכתב התביעה שקוקה קולה הקשתה על חברות אחרות להתחרות בה בשוק המשקאות הקלים ע"י הצעת תמריצים למשווקים בתמורה למתן מקומות בולטים של מוצריה על מדפיהם.
"אנו מדברים פה על משקאות קלים, אך איני חושב שהקלנו על הנתבעת בתביעה זו", אמר מריו מונטי במהלך מסיבת עיתונאים. "ללקוחות תהיה עכשיו יותר בחירה בבתי קפה, פאבים וחנויות, הם יוכלו להחליט על סמך העדפה אישית ומחיר, ולא ייאלצו להסתפק במוצרי קוקה קולה רק כי הם היחידים על המדפים", הוסיף מונטי.
קוקה קולה והנציבות האירופית הגיעו לפשרה בנוגע לעבירות על חוקי ההגבלים העסקיים
סוכנויות הידיעות
19.10.2004 / 20:54