וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ענף התעופה האמריקאי מאכזב: אמריקן, דלתא ונורתווסט עברו להפסד על רקע נסיקת מחירי הדלק

TheMarker

20.10.2004 / 18:45

דלתא, המנסה להימנע מפשיטת רגל, רשמה הפסד רבעוני של 646 מיליון דולר; אמריקן, חברת התעופה הגדולה בעולם, הפסידה 214 מיליון דולר



ענף התעופה האמריקאי סיפק היום שורה של חדשות שליליות, כאשר שלוש מארבע חברות התעופה הגדולות בארה"ב דיווחו על הפסדים על רקע מחירי דלק גבוהים, ירידה במחירי כרטיסי הטיסה וסופות ההוריקן בפלורידה שפגעו בעסקים.



דלתא איירליינס (סימול DAL), חברת התעופה השלישית בגודלה בארה"ב המנסה לקצץ בהוצאות בניסיון להימנע מפשיטת רגל, דיווחה היום על התרחבות הפסדיה על רקע נסיקת מחירי הדלק ומחירי כרטיסי טיסה זולים. הפסדי דלתא ברבעון השלישי גדלו ל-646 מיליון דולר, לעומת הפסד של 164 מיליון דולר בתקופה המקבילה בשנה הקודמת. מאז שנת 2001 צברה החברה הפסדים של יותר מ-6 מיליארד דולר, ונכון לסוף הרבעון השלישי היו בקופת המזומנים שלה 1.45 מיליארד דולר - לעומת 2 מיליארד דולר בסוף יוני.



לתוצאות המאכזבות של דלתא הצטרפה גם אמריקן איירליינס, חברת התעופה הגדולה בעולם, אשר עברה להפסד רבעוני. AMR (סימול AMR), חברת ההחזקות שמחזיקה באמריקן איירליינס, דיווחה היום כי עברה להפסד של 214 מיליון דולר ברבעון השלישי לעומת רווח של מיליון דולר בתקופה המקבילה בשנה הקודמת. החברה, שסיימה את הרבעון כשבקופתה 3.6 מיליארד דולר במזומן, רשמה הכנסות של 4.76 מיליארד דולר - עלייה של 3.3% לעומת התקופה המקבילה.



נורתווסט איירליינס (סימול NWAC), חברת התעופה הרביעית בגודלה בארה"ב ומחברות התעופה הרווחיות בעולם, דיווחה אף היא היום על מעבר להפסד רבעוני בעיקר בשל עלייה במחירי הדלק. נורתווסט רשמה הפסד של 38 מיליון דולר ברבעון השלישי, לעומת רווח של 47 מיליון דולר בתקופה המקבילה. הכנסותיה גדלו ב-13% לעומת התקופה המקבילה, ל-3.05 מיליארד דולר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully