חברת ביוליין אר. אקס (Bioline RX) המפתחת תרופות ייעודיות, הגישה היום הצעה להקמת חממה ביוטכנולוגית בירושלים. ההצעה הוגשה במסגרת מכרז להקמת חממה מסוג זה בירושלים, אשר פורסם על ידי משרד התמ"ת.
על פי הצעת ביוליין, החממה תקרא ביוליין אינוביישנס ירושלים ותנוהל על ידי ד"ר כנרת סויצקי, שכיהנה בעבר כסמנכ"לית בקומפיוג'ן.
ביוליין מפתחת תרופות על בסיס רחב של מחקר מולקולות, משלב ההוכחה הפרה קליני (ניסויים בבעלי חיים) ועד הוכחת היתכנות ראשונה בבני אדם. ייחודה של החברה הוא קו מחקר המוצרים הנרחב שלה, שנועד לחקור כמות גדולה של מולקולות, מתוך הנחה שחלק מהן יוכחו כראויות לשמש כתרופה, ובכך לחסוך בעלויות רבות.
ביוליין הוקמה בשנת 2003 על ידי קונסורציום הכולל את חברת טבע, הקרנות גיזה, פיטנגו, סטאר, יהודה זיסאפל, חברת הדסית, והרשות לפיתוח ירושלים - שהשקיעו בה 15 מיליון דולר.
מעניין לציין כי חברת טבע - השותפה בביוליין - עמדה בראש קבוצה שהתמודדה במכרז החממות הראשון, וזכתה. ואולם מאוחר יותר הוחלט בתמ"ת על ביטול זכייתה של טבע והכרזה על שתי זוכות אחרות: קבוצת רד בראשות האחים זיסאפל וקבוצת האחים עופר. הקבוצות הזוכות לא מימשו את זכייתן, ותוצאות המכרז הראשון בוטלו. כעת משתפות פעולה היריבות הותיקות - טבע וקבוצת רד - במסגרת מכרז החממות המחודש.
מביוליין נמסר כי החברה רואה בחממת ביוטכנולוגיה נדבך משלים לפעילותה, שבאמצעותה ניתן יהיה לקדם פרויקטים שעברו בדיקות היתכנות, לקדמם דרך הניסויים הפרה-קליניים, ולהבשילם לקראת תהליך מסחור. עם זאת מסר מנכ"ל ביוליין, ד"ר מוריס לסטר, כי קבוצת ביוליין תמשיך בשותפות האסטרטגית עם חממת מיט"ב בקרית שמונה.
ביוליין הגישה מועמדות למכרז להקמת חממה ביוטכנולוגית בירושלים
צורי דאר
21.10.2004 / 17:20