הירידות בדולר מול היורו מתחזקות על רקע פרסום נתוני הפעילות היצרנית של איזור פילדלפיה. הדולר יורד ב-0.1% לרמה של 1.2625 דולר ליורו; מול הין יורד הדולר לרמה של 107.39 ין לדולר.
מדד הפעילות היצרנית של אזור פילדלפיה התאושש בחודש אוקטובר, באופן תלול מהתחזיות, מירידה חדה שרשם בספטמבר. כך דיווח היום הבנק הפדרלי של פילדלפיה.
מדד הפעילות היצרנית עלה לרמה של 28.5 לעומת רמה של 13.4 שרשם בחודש ספטמבר ולעומת תחזית כלכלנים לעלייה לרמה של 17.1. על אף העלייה החדה, נרשמה ירידה חדה ברכיב התעסוקה של המדד לרמה של 14.1 נקודות לעומת 21.5 בחודש ספטמבר.
מספר תביעות האבטלה הראשונות בארה"ב ירד בשבוע שעבר בשיעור חד מהצפוי לרמה של 329 אלף - רמתם הנמוכה ביותר זה שישה שבועות. כך מסר היום משרד העבודה האמריקאי. תחזית הכלכלנים היתה לירידה מתונה יותר במספר התביעות ל-345 אלף.
מדד המדדים המובילים של חברת המחקר קונפרנס בורד בארה"ב ירד בספטמבר ב-0.1% - ירידה חודשית רביעית ברציפות.
הדולר נחלש מול היורו ל-1.2625 דולר לאחר פרסום מדד הפעילות היצרנית של אזור פילדלפיה
רונן סרברניק
21.10.2004 / 18:45