סכסוך העבודה בבנק טפחות למשכנתאות עולה מדרגה: הנהלת טפחות החליטה היום להגיש תלונה למשטרה נגד יו"ר ועד העובדים, שאול שאולי, וחברי הוועד בגין "גניבת מסמכים וחבלה ברכוש הבנק".
באחרונה שכר בנק המזרחי - שהוא החברה האם של בנק טפחות - את חברת יפעת חקירות כדי שתתחקה אחרי פעולות שונות שנוקטים חברי הוועד, בעקבות חשדות כלפיהם ל"מעשים בלתי כשרים" שהועלו בהנהלה. לדברי גורמים בהנהלת המזרחי, חברת החקירות גילתה כי שאולי וחברים בוועד פתחו שקי דואר יוצא והוציא מהם מסמכים, לרבות חומר המוגדר כ"מסווג".
מקורות בהנהלה אמרו כי "אין להשלים עם מצב שבו חברי הוועד, האמורים לשמש דוגמה לשאר העובדים, משחיתים וגורמים נזק לבנק. זו התנהגות חמורה, גם אם הוועד מצוי בסכסוך עבודה מול הנהלת הבנק, בשל המיזוג בין המזרחי לבין טפחות עליו היא החליטה".
עוד הם אמרו כי שאולי ויתר חברי הוועד שנתפסו בלקיחת המסמכים, הודו במעשה ואמרו כי יחזירו את המסמכים למקומם.
בתגובה אמר היום יו"ר הוועד שאולי כי "אין מדובר בגניבה. במסגרת העיצומים שאנו נוקטים, החלטנו, בין היתר, לעכב את המשלוח של חלק מדברי הדואר היוצא מהבנק ואת פיזורם של דברי הדואר המיועדים למחלקות השונות. בנוסף לכך, נטלנו כמה שקי דואר שהיו מונחים באיזור שאינו שמור והעברנו אותם לחדר נעול". עוד אמר שאולי: "מי שעובר על החוק אינו הוועד אלא הנהלות המזרחי וטפחות, המשתמשות באיומים כלפי עובדים. אני לא מתרגש מה'גילוי' של ההנהלה. גם לנו יש די סיבות להתלונן נגדה במשטרה".
בית הדין האיזורי לעבודה בירושלים ידון ביום ראשון בבקשה שהגיש הוועד, להורות להנהלה להימנע מפיטורי עובדים, לספק לוועד נתונים המתייחסים לשעות העבודה שביצעו עובדי הבנק בשבע השנים האחרונות ולהורות להנהלה לחתום עם הוועד על הסכם קיבוצי, שיעגן את זכויות העובדים. את הוועד מייצגות עורכות הדין לינדה עפרוני ומיכל קוביוליבן, בעוד שההנהלה מיוצגת על ידי משרד עוה"ד נחום פינברג.
הנהלת המזרחי התלוננה במשטרה: "חברי הוועד בטפחות גנבו מסמכים"
חיים ביאור
21.10.2004 / 20:25
בית הדין האיזורי לעבודה בירושלים ידון ביום ראשון בבקשה שהגיש הוועד, להורות להנהלה להימנע מפיטורי עובדים; יו"ר הוועד: "גם לנו יש די סיבות להתלונן במשטרה"