וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רשות המסים מנהיגה הליך של תשלום כופר כספי לעברייני מס במקום ההליך המשפטי

מוטי בסוק

25.10.2004 / 7:40

עד עתה היתה נהוגה ברשויות המס הטלת כופר כספי על עברייני מס רק במספר מצומצם מאוד של מקרים בשנה, בדרך כלל על אישים מקורבים בהליך לא שקוף לחלוטין



מנהל רשות המסים, איתן רוב, אימץ המלצות ועדה מקצועית בין-משרדית להרחבת השימוש במכשיר כופר המס לעברייני מס. על פי ההמלצות, הכופר יוטל על פי קריטריונים אחידים, תוך שקיפות מרבית.



עד עתה היתה נהוגה ברשויות המס הטלת כופר כספי על עברייני מס רק במספר מצומצם מאוד של מקרים בשנה, בדרך כלל על אישים מקורבים בהליך לא שקוף לחלוטין, כשמול העבריין ישבו כשופטים ראשי מערכת המס.



בראש הוועדה המקצועית הפנימית שהחליטה על השינוי עמד עו"ד משה מזרחי, היועץ המשפטי של רשות המסים; השתתפו בוועדה נציגי המחלקות המשפטיות ומחלקות החקירות במס הכנסה ומע"מ, וכן נציגי פרקליטות המדינה.



הוועדה המליצה על רשימת שיקולים המצדיקים הטלת כופר ורשימת שיקולי נגד.



בין השיקולים בעד הטלת כופר כסף - עבירה בהיקף כספי קטן יחסי, מידת האשמה של העבריין, פסיקת בתי המשפט במקרים דומים, מצבו האישי של העבריין ומצבם של בני משפחה התלויים בו, העניין הציבורי.



בין השיקולים נגד הטלת כופר כסף - היות הנישום עבריין מועד, חומרת העבירה, משך ביצועה, עבירה על ידי מייצג, גורם ההרתעה בענפים שבהם העבירה היא מכת מדינה, ביצוע עבירה על פי חוק העונשין נוסף על עבירת המס, האם הוצע לעבריין בעבר לשלם כופר והוא סירב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully