היועץ המשפטי של הרשות השנייה, עו"ד דורון אבני, פנה היום לקבוצת "נגה 2", שבבעלות אביב גלעדי ואודי רקנאטי, בדרישה לשנות באופן מיידי את הלוגו של הקבוצה. קבוצת נגה 2, בראשות מודי פרידמן, נערכת להתמודדות במכרז ערוץ 2.
לטענת הרשות, הלוגו של נגה 2 - ובמיוחד צורת הספרה 2 כפי שהיא מופיעה בו, הם חיקוי הסימן המסחרי של הרשות השנייה. כמו כן, טוענת הרשות כי צבע הלוגו הכתום דומה אף הוא לצבעי הלוגו החדשים של הרשות השנייה, וכך גם השימוש בצורת כדור.
"סימן זה מהווה הפרה בוטה של סימן המסחר הרשום של הרשות השנייה, וכן מהווה הפרת זכויות היוצרים של הרשות", כתב אבני לנגה 2. "כמו כן מהווה השימוש בסימן המפר משום עשיית עושר ולא במשפט בנכס של הרשות, ואף יש בו לכאורה משום הטעיה של הציבור לחשוב כי קבוצת נגה 2 קשורה לרשות השנייה או לערוץ 2. הנכם נדרשים להודיענו בתוך 48 שעות כי תחדלו באופן מיידי מכל שימוש בסימן המפר. במידה שלא תעשו כן, הרשות השנייה שומרת על כל זכויותיה בעניין זה, לרבות פנייה לערכאות". אריאל משעל, יועץ אסטרטגי לקבוצת נגה, מסר בתגובה כי "נגה תעשה כל מה שצריך על מנת לעמוד בדרישות הרשות השנייה".
הרשות השנייה: קבוצת נגה 2 מחקה את הסימן המסחרי של הרשות
רוני קורן-דינר
25.10.2004 / 12:37