וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גם גזית גלוב קיבלה דירוג כפול ממידרוג: "תופעת הסופר סנטרים מאיימת על פעילות החברה בארה"ב"

הרצל לקס

25.10.2004 / 16:09

גזית גלוב פועלת באמצעות חברות בנות בפלורידה ובקנדה ומחזיקה בעיקר במרכזים מסחריים מבוססי סופרמרקט שכונתי; מידרוג העניקה לאג"ח של החברה דירוג של Aa3



חברת הנדל"ן המניב גזית גלוב, שבשליטת איש העסקים חיים כצמן, הופכת היום לחברה הרביעית בארץ שזוכה לדירוג אג"ח כפול. חברת מידרוג, המתחרה החדשה של מעלות הותיקה, הודיעה על דירוג של Aa3 לאג"ח של החברה הנסחרות בבורסת ת"א. בכך מצטרפת גזית גלוב לבזק, כלל ביטוח ואדגר השקעות שלכולן דירוג אשראי גם ממידרוג וגם ממעלות.



במידרוג מציינים לחיוב את העמידה של החברה ביעדים האסטרטגיים שלה לגבי צמיחה בפעילות ושיפור מתמיד של שיעורי הרווחיות. איכות הניהול בחברה, שמנוהלת בפועל בידי כצמן והמנכ"ל דורי סגל, מצויינת לשבח אך אליה וקוץ בה: במידרוג אומרים כי פעילות החברה והמשך הצמיחה בה תלויים באופן כמעט בלעדי בכצמן ובסגל והפסקת פעילותם תזיק מאוד לחברה. בהקשר זה מזכירות האנליסטיות של מידרוג כי זו ההצדקה לחוזי ההעסקה הנדיבים של כצמן וסגל בחברה, המבוססים בעיקר על בונוס נדיב מן הרווחים השנתיים.



לצד הגורמים החיוביים בגזית גלוב, מעלות האנליסטיות של מידרוג מספר נקודות תורפה לא מבוטלות בפעילות של גזית גלוב. עיקר הפעילות של החברה מתבצעת בצפון אמריקה באמצעות השליטה (40%) באקוויטי וואן הנסחרת בניו יורק והפועלת בעיקר בפלורידה, ובאמצעות השליטה (57%) ב-FCR, הנסחרת בבורסת טורונטו ופועלת באיזור מדינת אונטריו. הנכסים בהם מחזיקות החברות הבנות של גזית גלוב הם בעיקר מרכזים מסחריים שכונתיים מעוגני סופרמרקטים. במשך שנים הוכיחה אסטרטגיה זו את עצמה: חוזי השכירות נחתמו עם שוכרים יציבים ולטווחים ארוכים, והפעילות במרכזים הללו הייתה חשופה ברמה נמוכה למחזורי העסקים בצפון אמריקה ולסכנות המיתון.



אבל עכשיו השתנתה התמונה. החדירה האינטנסיווית של ה"סופרסנטרים" ובעיקר של רשת השיווק הענקית וול מארט פוגעת מאוד בסופרמרקטים השכונתיים של גזית גלוב. הפגיעה מחלחלת כמובן לעסקיהן של אקוויטי וואן ו-FCR. רשת הסופרמקטים ווין דיקסי, שאחראית לכ-3% משכר הדירה השנתי שמקבלת אקוויטי וואן, היא דוגמה לרשת שלא מצליחה להתמודד עם וול מארט ואקוויטי נדרשת להקטנת החשיפה שלה אליה. היות שהחברות הבנות של גזית תלויות מאוד במספר שוכרים עיקריים (כמו קרוגר ופאבליקס באקוויטי ולובלאו, סוביי וזלר'ס ב-FCR) הרי שהסיכון שלהן גדל גם הוא באופן ניכר.



פרט לעניין זה מציינים במידרוג כי שיעור החוב המובטח והנכסים המשועבדים מתוך כלל הנכסים הוא גבוה מדי באקוויטי ו-FCR, ולכן נפגעת גמישותן הפיננסית. גזית גלוב עצמה לא סובלת מקשיחות פיננסית והעובדה שאחזקותיה המרכזיות, אליהן נוספה השנה גם סיטיקון הפינית, הן סחירות מקלה עליה ומשפרת את הנגישות שלה לשוקי ההון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully