וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צ'ק פוינט מכרה את פתרון האינטרספקט לאוניברסיטת קנזס שבארה"ב

שירלי יום-טוב

25.10.2004 / 17:29

פתרון החומרה, שהושק לפני כשנה, מיועד לאבטחת הרשת מפני התקפות פנימיות; צ'ק פוינט לא נוהגת כמעט לדווח על עסקות חדשות שלה



הרקורד של חברת צ'ק פוינט מעיד על כך שהחברה מאמינה כנראה יותר במעשים מאשר בדיבורים. ענקית אבטחת הרשתות הישראלית מייצרת הכנסות של 130 מיליון דולר ברבעון, אולם הודעות לעיתונות על חוזים חדשים כמעט ואין. לרוב מסתפקת החברה בהודעות שעיקרן חדשות טכנולוגיות, או כאלה המבשרות על זכייה בפרס של מגזין זה או אחר. היום הגיעה דווקא הודעה עסקית, המספקת צוהר קטן אל עסקיה החדשים של צ'ק פוינט, גם אם קשה לקבל ממנה אינדיקציה לגבי תרומתה לשורת ההכנסות של החברה. צ'ק פוינט דיווחה כי מכרה את פתרון האינטרספקט שלה לאוניברסיטת קנזס שבארה"ב, כדי להגן על רשת המחשבים מפני התקפות מתוך הרשת.



האינטרספקט כולל שורת פתרונות חומרה אותם השיקה החברה לפני כשנה, והמיועדים לבחון את המידע הארגוני, לזהות ולחסום התקפות ופעילות לא מורשית המתבצעת מתוך הרשת, בניגוד לחדירות המבוצעות על ידי גורמים לא מורשים הפועלים מחוץ לרשת הארגונית.



אנליסטים המכסים את החברה חלוקים באחרונה ביחס לתרומה של המוצר החדש, לצד סדרת פתרונות חדשים נוספים שהושקו בשנה האחרונה. חלקם, כמו בית ההשקעות מריל לינץ', סבורים כי מכירות הפתרונות הללו טרם התרוממו, ואילו אחרים, ובהם CIBC, סבורים כי המוצרים נמכרים יפה בשוק. עם פרסום הדו"חות לרבעון השלישי ציינו בשבוע שעבר בצ'ק פוינט כי המוצרים מתקבלים היטב בשוק.



בינתיים הטמיעה, כאמור, אוניברסיטת קנזס את האינטרספקט. בהודעה ציינה צ'ק פוינט כי הפתרון סייע להילחם בווירוסים מסוג תולעת שהיו חודרים אל הרשת, בעיקר לאחר החזרה ללימודים מחופשת הקיץ. זו היתה מביאה עמה גם לא מעט הדבקות בווירוסים, שמוצאם במחשבים הניידים של הסטודנטים שהתחברו לרשת האוניברסיטאית. צ'ק פוינט ציטטה את מנהל ה-IT של האוניברסיטה, שציין כי לאחר התקנת האינטרספקט "נמנע הכאוס שאפיין את הרשת עם פתיחת הלימודים לפני כשנה".



צ'ק פוינט נסחרת בבורסת הנאסד"ק לפי שווי שוק של 5.3 מיליארד דולר בעקבות זינוק של כ-19% במניה בשבוע האחרון, בעקבות פרסום תוצאות הרבעון השלישי. החברה מכרה במהלך הרבעון ב-129.3 מיליון דולר, ייצרה כ-64.4 מיליון דולר מפעילות שוטפת ורשמה רווח נקי של 66.8 מיליון דולר.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully