וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נתניהו הקפיץ את הדולר היציג ל-4.453 שקלים

נתן שבע

27.10.2004 / 16:04

"נתניהו נתפס כגורם חיובי בשוק שמקדם רפורמות" כך סבור מישל מזרחי מלאומי. המסחר בשוק המט"ח אופיין במחזורים גבוהים ובתנודתיות גבוהה


הדולר היציג התחזק היום ב-0.47% לרמה של 4.453 שקלים. השקל נחלש היום על רקע המשבר בממשלה והאולטימטום שהציבו ראשי הליכוד, בראשות שר האוצר נתניהו, לראש הממשלה. העלייה ברמת האי-ודאות עקב החשש כי המשבר יוביל להדחה של נתניהו מתפקידו כשר אוצר הובילה להתחזקותו של המטבע האמריקאי במחזורים גדולים. היורו התחזק ב-0.5% לרמה של 5.697 שקלים.

מישל מזרחי מבנק לאומי סבור כי הדולר עלה בעיקר בגלל האולטימטום שהציב נתניהו אתמול: "השוק רואה בנתניהו גורם חיובי, משום שהוא מאמין ומקדם רפורמות במשק, ובלעדיו הרפורמות האלה יוקפאו", מוסיף מזרחי, "הטרנד של עליית הדולר ימשיך כל עוד אי הוודאות תימשך, אבל לא בקפיצות של הבוקר".

מזרחי מציין כי רוב המסחר הינו בין-בנקאי, אולם כמה לקוחות פרטיים ביצעו הבוקר רכישות בהיקף גדול, שהעלו את שער המטבע האמריקאי. "צריך לראות בטווח של החודש הקרוב", אומר מזרחי, "אם הדולר יפרוץ את קו ה-4.47 שקלים כלפי מעלה, או ינוע לכיוון ה-4.43. מוקדם עדיין לדעת מה תעשה אי הוודאות לשוק בתקופה הקרובה".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully