שבוע אחד לפני פתיחת עונת הכדורסל בליגת האן.בי.אי, ועל פי המסתמן, לא ישודר ערוץ האן.בי.אי בישראל. בכירים בחברות הכבלים והלוויין מנהלים באחרונה מו"מ עם נציגי הערוץ, אולם נכון לאתמול ישנם פערים כספיים גדולים במיוחד בין הצדדים.
ערוץ האן.בי.אי עלה לאוויר בישראל לפני כשלוש שנים והוא משודר באמצעות חברות הכבלים בשיטה הדיגיטלית ובחברת הלוויין "יס". הערוץ משדר במשך כל העונה: בכל יום משחק אחד בשידור ישיר וכן שידורים חוזרים של משחקים, תוכניות נוסטלגיה, מגזינים רבים ומשחקי כדורסל מהעבר. הערוץ כלול גם בחבילת הספורט למנויי הכבלים והלוויין.
בכיר בענף התקשורת בישראל אמר אתמול: "לצערי הרב קיים סיכוי שהערוץ לא ישודר העונה בישראל. הפערים הכספיים גדולים ביותר וספק אם המאמצים יצליחו. קיים גם סיכוי שהערוץ יעלה לאוויר באמצע העונה, אבל נכון להיום זה לא נראה טוב".
מיום שישי הקרוב יפוצל מחזור ליגת העל בכדורגל לארבעה ימים, ובפעם הראשונה העונה ישודר משחק מליגת העל ביום שישי (מכבי פ"ת - בני יהודה, ב-15:30 בספורט 5+). יתר המשחקים ייפרסו על יום שבת (שלושה ועוד משחק מהלאומית), יום ראשון (בערוץ 10) ויום שני (צ'רלטון).
בחברת צ'רלטון, המחזיקה בזכויות השידור, משתדלים לשמור בסוד את מספר המנויים שמזמינים בכל שבוע את שידורי "שבת של כדורגל". על פי בכירים בחברות הכבלים והלוויין, קשה לאמוד את המספר המדוייק מאחר שמדובר בסוגים שונים של חבילות, אך ההערכה היא כי עד כה מספר המתחברים הוא קרוב ל-50 אלף מנויים. בעונה שעברה מספר המזמינים הגבוה הגיע לכ-70 אלף מנויים.
בכיר בהתאחדות אמר אתמול: "גם בתחילת העונה שעברה היו מעט מנויים. להערכת כולם, בקרוב מאוד - בטח כשמזג האוויר יהיה יותר קריר ומספר המטיילים ייקטן - צ'רלטון ימכרו הרבה יותר מ-70 אלף חבילות בשבוע". מצ'רלטון נמסר אתמול שאי אפשר לחשב כיום את מספר המנויים, אך בכל מקרה נראה כי מדובר ביותר מ-50 אלף בשבוע.
ככל הנראה: ערוץ האן.בי.אי לא ישודר העונה בישראל
דורון ברגרפרוינד
27.10.2004 / 10:45