וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אירופה: הבורסות נסגרו בעליות על רקע ירידת מחירי הנפט; לונדון עלתה ב-1.1%

TheMarker

1.11.2004 / 19:47

בורסת פרנקפורט עלתה ב-1.3%; רשת המרכולים סיינסבורי עלתה ב-3.7% לאור הערכות מחודשות כי היא יעד להשתלטות; יצרנית השבבים אינפיניון ירדה ב-1.1%



בורסות אירופה נסגרו בעליות על רקע ירידת מחירי הנפט הגולמי לקראת סגירת המסחר בהן. בורסת לונדון עלתה ב-1.1%; בורסת פרנקפורט עלתה ב-1.3%; פאריס הוסיפה 0.7%. מדד יורו סטוקס 50 עלה ב-0.8%.



מדד מנהלי הרכש למגזר היצרני בגוש היורו ירד באוקטובר לרמה של 52.4, הנמוכה ביותר מזה 10 חודשים, לעומת רמה של 53.1 בספטמבר, על פי סקר שערכה חברת המחקר NTC עבור רויטרס.



מחיר הנפט הגולמי בניו יורק ירד מתחת לרמה של 50 דולר לחבית לראשונה מאז ה-5 באוקטובר, על רקע הערכות כי יהיה די מלאי הנפט להסקה הקיימים בארה"ב לקראת העלייה בביקוש בחודשי החורף.



החוזים על הנפט הגולמי למסירה בדצמבר נופלים כעת ב-4% למחיר של 49.70 דולר לחבית, לאחר שכבר ירדו לרמה של 49.30 דולר לחבית. מגמת המסחר בניו יורק התהפכה, לאחר שעם פתיחת המסחר רשמו החוזים עליות לרמה של 52.50 דולר לחבית לאחר שעובדים במגזר הנפט בניגריה הודיעו על כוונתם לפתוח בשביתה. לפני שבוע נרשם מחיר שיא של כל הזמנים - 55.67 דולר לחבית.



חברות הנפט, אשר הובילו את העליות בתחילת המסחר, מיתנו את עליותיהן עד סגירת המסחר: BP, חברת הנפט הגדולה באירופה, עלתה ב-0.9%; של עולה ב-1.2%; טוטאל הוסיפה 0.4%.



ענקית הפיננסים והביטוח הגרמנית אליאנץ (סימול ALVG.DE) עלתה ב-1.6% לאחר שאנליסטים בדויטשה בנק העלו את דירוג המניה. עוד בלטו במגזר: מינכן רה שעלתה ב-1.5%; אקסה הוסיפה 1.2%; פרודנשל עלתה ב-2%.



מנגד, אינפיניון, יצרנית השבבים השנייה בגודלה באירופה, ירדה ב-1.1% לאחר שגולדמן סאקס המליץ למשקיעים להקטין אחזקותיהם בחברה ואמר כי מחירי מוצריה עשויים לרדת.



רשת המרכולים הבריטית סיינסבורי עלתה ב-3.7% על רקע הערכות מחודשות כי היא מהווה יעד להשתלטות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully