עליות שערים נרשמו בבורסות אסיה לאחר שמחיר הנפט נפל אתמול מתחת ל-50 דולר לחבית, לראשונה החודש. העליות באסיה שיקפו גם את המגמה החיובית שנרשמה אמש בוול סטריט. בורסת טוקיו עלתה ב-1.4%; קוריאה הדרומית עלתה ב-1.3%; הונג קונג מוסיפה 1.2%.
מניית בנק מיזוהו, הגדול בבנקי יפאן, עלתה ב-4% לאחר שהבנק רשם רווח נקי של 230 מיליארד ין (כ-2.1 מיליארד דולר) בששת החודשים שהסתיימו ב-30 בספטמבר לעומת 255.4 מיליארד ין בתקופה המקבילה בשנה הקודמת, על פי הודעת רווח מקדמית של הבנק.
הרווח היה גבוה ב-64% מתחזית הבנק מחודש מאי לרווח של 140 מיליארד ין במחצית הראשונה של שנת הכספים. הבנק אמר כי ייתכן שיתקן את התחזית השנתית כשיפרסם את התוצאות הרשמיות למחצית הראשונה בנובמבר.
טויוטה מוטור ירדה ב-1.5% לאחר שדיווחה אתמול על ירידה ברווח הרבעוני בשל הפרשי שערי מט"ח.
טלסטרה, חברת הטלקום הגדולה באוסטרליה, עלתה ב-0.4% לאחר שממשלת אוסטרליה הודיעה כי תמכור החזקות בחברה בהיקף של 30 מיליארד דולר אוסטרלי (22.4 מיליארד דולר). ההנפקה תהיה מכירת המניות הגדולה בעולם ותעלה על ההנפקה הראשונה לציבור של NTT דוקומו, חברת הסלולר הגדולה ביפאן, אשר גייסה 18.3 מיליארד דולר ב-1998.
ממשלת אוסטרליה מחזיקה ב-51.1% מטלסטרה. הממשלה גייסה 14.3 מיליארד דולר אוסטרלי כשמכרה שליש מטלסטרה בהנפקה ראשונה לציבור בנובמבר 1997 וגייסה 16 מיליארד דולר אוסטרלי נוספים כשמכרה 16.6% מהחברה באוקטובר 1999.
מדד אול אורדינריז בסידני עלה ב-0.2% ורשם שיא היסטורי נוסף.
אסיה: עליות שערים בעקבות נפילת מחיר הנפט; טוקיו הוסיפה 1.4%
דפנה מאור
2.11.2004 / 10:12