וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עקב המחלוקת על כדאיות רכישת דיון: ליפמן קיבלה המלצות "קנייה" מפסגות אופק ומפועלים סהר; זכתה להמלצת "החזק" מאינווסטק

שמוליק ינאי

2.11.2004 / 13:52

פסגות אופק מלאומי מעלה את מחיר היעד של החברה ב-20% ל-29 דולר, עם רווח נקי שנתי של 33 מיליון דולר; בפועלים סהר חוזים רווח שנתי גבוה יותר - אבל גם חוששים יותר מהמיזוג עם דיון



האנליסט שחר ברנר מפסגות אופק של לאומי רואה ברכישת החברה הבריטית דיון ע"י ליפמן מעשה נבון כלכלית: "החברה ביצעה רכישה נכונה", אומר ברנר, "הן מבחינת המחיר והן מבחינת הסינרגיה הפוטנציאלית בין שתי החברות". בית ההשקעות ממליץ היום על "קנייה" במחיר יעד של 29 דולר, הגבוה בכ-20% ממחירה כיום וב-2 דולרים מהמלצת הקנייה הקודמת.



ליפמן רכשה במהלך הרבעון השלישי את חברת DIONE הבריטית בתמורה ל-69 מיליון דולר במזומן כשהיקף העסקה עשוי לגדול ב-33.4 מיליון דולר, ע"י הקצאת מניות, במידה שחברת DIONE תעמוד ביעדים שהציגה בעבר.



DIONE נחשבת לחברה השמינית בגודלה בעולם בתחום ייצור הציוד לקריאת כרטיסי אשראי, ולחברה הצומחת ביותר בתחום. החברה מתמחה בטכנולוגיה למסופים ניידים בטרמינלים (POS).
מחזור המכירות של DIONE הסתכם במהלך שלושת הרבעונים הראשונים של 2004 ב-46 מיליון דולר. התחזית היא כי עד סוף השנה יסתכמו מכירות החברה ב-70 מיליון דולר.



בפסגות אופק מציינים כי אמנם בטווח הקצר הרכישה תשפיע לרעה על רווחיות החברה וה-EPS (רווח למניה) ייפגע במשך שני רבעונים, אולם כבר במהלך 2005 צפויה תרומה חיובית ברמת ה-EPS: "לא מדובר ברכישת טכנולוגיה ואין צורך בתהליך ארוך ויקר של הטמעת טכנולוגיה", אומרים בבית ההשקעות.



האנליסט יואב בורגן מפועלים סהר זהיר יותר בהערכותיו: "צריך לנקוט משנה זהירות", אומר בורגן, "כשבאים לבחון השקעה כמו זו של ליפמן בדיון". בורגן סבור כי לצד הפוטנציאל העסקי הרב הטמון ברכישת דיון, ישנו גם DOWNSIDE בלתי מבוטל שחייבים להביא בחשבון. בית ההשקעות בחר להעניק למניה המלצת "קנייה" במחיר יעד של כ-28.3 דולר, כ-17% יותר ממחיר המניה כיום.



בורגן מציין כי יש להביא בחשבון אפשרות של כשלון הרכישה מבחינת ליפמן, בסיטואציה שבה תיגרם פגיעה פרמננטית ברווחיות, קשיים באיחוד מערכות ובעיות עם הנהלת דיון. גם בפסגות אופק ערים לבעיה זו, אולם לדבריהם מעז יכול שייצא מתוק.



בבית ההשקעות מציינים למשל כי דיון עובדת במודל עסקי שונה מליפמן, משום שהיא מייצרת באמצעות קבלני משנה, וחלק מפעילותה מבוצע באמצעות שותפים. "בדרך זו", אומרים בפסגות, "נפגעת דיון ברווחיות אך יכולה להציג צמיחה מרשימה". בבית ההשקעות סבורים שדווקא בנקודה זו מצוי האתגר של ליפמן, שתעביר את הייצור מקבלני המשנה של דיון אליה, ותשפיע בכך גם על רווחיות הפעילות וגם על שיעור המס (שיופחת בשל הרחבה של מפעל מאושר).



בבנק אינווסטק זהירים הרבה יותר. הבנק פירסם אתמול המלצת "החזק" למניה, תוך העלאת מחיר היעד ל-27.4 דולר למניה, גבוה בכ-13% בלבד ממחירה בבורסה. הערכת הבנק מתבססת על תחזית נמוכה יחסית לרווח הנקי ברבעון הרביעי של השנה, הגוזר את הרווח הנקי השנתי.



המחלוקת בין בתי ההשקעות משקללת את הסיכונים והסיכויים התיאורטים של העסקה עם דיון, לצד תחזית לרווח הנקי ברבעון האחרון השנה. באינווסטק, למשל, מעריכים כי הרווח הנקי של ליפמן ברבעון הרביעי של 2004 צפוי להסתכם ב-8.1 מיליון דולר בלבד, הגוזר רווח נקי בגובה 29.1 מיליון דולר.



בפסגות אופק של לאומי, שהעלו את מחיר היעד בכ-20%, צופים רווח שנתי של כ-33 מיליון דולר. ואילו בהפועלים מאמינים כי הרווח השנתי ינסוק ל-34.3 מיליון דולר, אולם המלצת ה"קנייה" במחיר יעד נמוך יותר מפסגות אופק משקללת את הסיכונים, הגבוהים יותר להערכת בית ההשקעות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully