מנהלים בכירים בחברת מרקורי אמנם מדווחים פעמים רבות על מימושי אופציות במאות אלפי דולרים, אולם גם רווח של 43.5 אלף דולר אינו דבר של מה בכך. סוזן סקייר, סגנית נשיא בחברה המנוהלת על ידי אמנון לנדן, מימשה בימים האחרונים 2,900 אופציות במחירי מימוש של 24.5-31.9 דולר. את המניות שרכשה במחירים אלו, מכרה סקייר בשוק במחיר של 45 דולר, מה שתרם לה רווח של כמעט 44 אלף דולר.
שני מימושים "קטנים" נרשמו באחרונה גם בחברת קליקסופטוור , המפתחת פתרונות תוכנה לייעול יעיל של טכנאים בשטח. חנן כרמלי, סגן נשיא לשירותים, מימש 18,000 אופציות ברווח של כ-27 אלף דולר. דיוויד שפירו, סגן נשיא למוצרים, מימש 25 אלף אופציות, ברווח של 36 אלף דולר. השניים רכשו מניות במחיר של 58 סנט ומכרו אותן בשוק ב-2 דולרים למניה.
בעלת עניין חדשה בטופ אימאג'
לחברת טופ אימאג' התל-אביבית יש בעלת עניין חדשה - הקרן האמריקאית Pandora Select שמחזיקה 7.3% מהחברה. טופ אימאג', המתמחה בפתרונות לסליקת מסמכים בארגונים, ביצעה לפני כחודשיים הנפקה פרטית בה גייסה 8 מיליון דולר. פנדורה היתה אחת המשקיעות הגדולות בסבב, ורכשה כ-633 אלף מניות תמורת כ-2 מיליון דולר (3.14 דולרים למניה). מאחר והמניה איבדה מאז כ-7.5%, ההשקעה שווה כיום כ-1.8 מיליון דולר.
בעלת המניות הגדולה ביותר בטופ אימאג' היא Charter, חברה בת של Charterhouse Group International, חברת השקעות ניו יורקית, המחזיקה כ-2 מיליון מניות, כ-22% מהחברה (לאחר הנפקת 2.5 מיליון מניות לפני חודשיים). איציק נקר, המייסד, מחזיק כ-59.1 אלף מניות באופן פרטי ו-280 אלף מניות נוספות באמצעות חברת Nir 4 You הנמצאת בבעלותו. שווי השוק של טופ אימאג' בנאסד"ק, מסתכם ב-27 מיליון דולר.
"כסף קטן" במרקורי: סגנית הנשיא סוזן סקייר מימשה אופציות ברווח של 44 אלף דולר
שירלי יום-טוב
8.11.2004 / 17:38